TEB Aile Akademisi Panayırı

TEB Bireysel Bankacılık Pazarlama Grup Direktörü Rüstemoğlu: - "Tüketim toplumu değil, tasarruf toplumu olma hedefiyle eğitimlerimizi yaygınlaştırdık"

TEB Aile Akademisi Panayırı
TEB Aile Akademisi Panayırı
GİRİŞ 13.06.2015 15:36 GÜNCELLEME 13.06.2015 15:36

Türk Ekonomi Bankası (TEB) Bireysel Bankacılık Pazarlama Grup Direktörü Mehmet Rüstemoğlu, tüketim yerine tasarruf toplumu olma hedefiyle başlattıkları eğitimleri yaygınlaştırdıklarını söyledi.

Rüstemoğlu, ilki Antalya Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen TEB Aile Akademisi Panayırı'nda, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu programın, ekonomiye katkı amacıyla 2012 yılı ekim ayında başladığını anlattı.

Ülkenin en önemli ekonomik konularından birisi olan bireysel tasarrufların artırılmasına yönelik planlarına değinen Rüstemoğlu, "Bu, bizim banka olarak en çok katkı sağlayabileceğimiz bir alternatif olarak ortaya çıktı. Tasarruf açığıyla ilgili yapabileceğimiz sosyal sorumluluk projesi olmalı, bizim kamuyu, toplumu bilinçlendirmemiz, tasarrufu artırmak için belli birtakım çalışmalar içerisinde olmamız lazım dedik" şeklinde konuştu.

Rüstemoğlu, tasarrufun ailede başlayacağını düşünüp programın adını da "Aile Akademisi" koyduklarını ifade etti. Gönüllü 540 eğitmenle yaklaşık 200 bin bireye, bütçe yönetimi, tasarruf, kredi ve kartlarının doğru kullanımı gibi konularda eğitim verdiklerini anlatan Rüstemoğlu, "Tüketim toplumu değil, tasarruf toplumu olma hedefiyle bu tip eğitimlerimizi yaygınlaştırdık" dedi.

En iyi bilinçlenmenin çocukluk çağında başlayacağından hareketle çocuklara yönelik birtakım faaliyetler yürüttüklerine değinen Rüstemoğlu, TEB Çocuk Tiyatrosu ile 20 bin çocuğa ulaştıklarını söyledi. Rüstemoğlu, Boğaziçi Üniversitesinin katkısıyla yaptıkları finansal okuryazarlık endeksine ilişkin ise şunları kaydetti:

"Ülkemizin her sene bu konuda nasıl gelişim gerçekleştirdiğini gördük, takip ettik. O konuda maalesef, Türkiye'nin çok hızlı ilerlemediğini görüyoruz ama bu da bizim için önemli. Bu konuyu görüp, bunların devlet politikalarına dönüşmesi, hükümet programları içerisinde olduğunu görmek, bizi son derece memnun etti."

Rüstemoğlu, projeyi sınıf içi eğitimden çıkarıp şenlik havasında halkla kutladıkları bir platforma dönüştürmeye çalıştıklarına işaret etti. Mehmet Rüstemoğlu, Antalya'da yoğun ilgi gören etkinliği, değişik kentlerde sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

"Bankalaşmamış nüfusun oranı yüzde 29 seviyesinde"

TEB Akdeniz Bölge Direktörü İbrahim Savaş ise "Çocuk ve Çiçek" temalı Türkiye'nin ilk EXPO'sunun 2016 yılında yapılacağı kent olan Antalya'da böyle bir etkinlik organize etmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Boğaziçi Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Karaca ise İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa'da 615 katılımcıyla mayıs ayında yapılan Finansal Okuryazarlık Endeksi'nin sonuçları hakkında bilgi verdi. Çalışmada, katılımcıların yüzde 22'sinin aile bütçesi yapmadığının ortaya çıktığını belirten Karaca, şöyle devam etti:

"Çocuğu olanların yüzde 30'u çocuklarına finansal konularda aile içinde eğitim vermediklerini belirtti. Katılımcılarımızın yüzde 52'si hiç tasarruf yapamadığını ifade etti. Yine araştırmaya göre bankalaşmamış nüfusun oranı yüzde 29 seviyesinde. Finansal okuryazarlık konusunda ülke olarak kat etmemiz gereken bayağı bir yol olduğunu görüyoruz."

TEB Çocuk Tiyatrosu'nun "Rüzgar'ın Kumbarası" oyununu sahnelediği programa, Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, birçok kurum yetkilisi, yaklaşık bin öğrenci ve aileleri katıldı.

Panayırdaki oyun alanlarını gezen çocuklar ve ebeveynleri, çeşitli aktivitelerle eğlendi.

KAYNAK: AA