TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu:

"81 ildeki okul yatırımlarını tamamladık. Önümüzdeki sene 162 ilçedeki okul yatırımlarına başlayacağız"

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu:
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu:
GİRİŞ 30.05.2015 18:23 GÜNCELLEME 30.05.2015 18:23

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 81 ildeki okul yatırımlarını tamamladıklarını, önümüzdeki yıl 162 ilçedeki okul yatırımlarına başlayacaklarını belirterek, "Tek bir yatırımda zarar edilmez o da eğitime yapılan yatırımdır" dedi.

Hisarcıklıoğlu, Konya Ereğli Ticaret Borsası ile Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ettikten sonra Karapınar ilçesine geçti. İlçe Ticaret Borsası ziyaretinde Hisarcıklıoğlu, Karapınar'ın marka haline geleceğini söyledi.

İlçenin enerji ihtisas bölgesi olduğunu dile getiren Hisarcıklıoğlu, gelecek dönemin Karapınar ve Ereğli'nin günü olacağını ifade etti.

Güneşin Konya'dan doğduğunu, şehrin altında servet olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, "Serveti ekonomiye kazandırmak gerekir. Karapınar göç veriyor. Ekonomi olmazsa göç almaz, göç verir. İnsanın karnı doyması gerekir. Karnı doymazsa, zorla kimseyi tutamazsınız" diye konuştu.

İşin sırrının birlik ve beraberlikten kaynaklandığını aktaran Hisarcıklıoğlu, yetiştirilen ürünlerin markalaşması için çaba harcamak gerektiğini bildirdi.

Eğitimde yaptıkları çalışmalara değinen Hisarcıklıoğlu, "81 ildeki okul yatırımlarını tamamladık. Önümüzdeki sene 162 ilçedeki okul yatırımlarına başlayacağız. Ticarette kar ve zarar vardır, risk vardır. Tekbir yatırımda zarar edilmez o da eğitime yapılan yatırımdır" dedi.

Hisarcıklıoğlu, Karapınar Ticaret ve Sanayi Odasını da ziyaret etti.

KAYNAK: AA