TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Marmara Bölge Toplantısı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu Marmara Bölge Toplantısı, Çanakkale'de yapıldı.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Marmara Bölge Toplantısı
TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Marmara Bölge Toplantısı
GİRİŞ 30.05.2015 10:26 GÜNCELLEME 30.05.2015 10:26

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ÇTSO) düzenlenen törende konuşan Kale Grubu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Zeynep Bodur Okyay, Çanakkaleli olmakla, bu topraklarda yaşamış bir ailenin evladı olarak iş dünyasında bulunmakla her zaman övünç duyduğunu söyledi.

Muhtelif ortamlarda yer aldığını ifade eden Okyay, "Babam İbrahim beyin bana bıraktığı önemli bir mirastır bu. İbrahim bey her zaman iş yaşamı ile sosyal yaşamını birleştirmiştir. İbrahim Bey bana her zaman sivil toplum kuruluşlarında olmamı önermiş ve teşvik etmiştir. Ben tüm bulunduğum ortamlarda ve yerlerde Çanakkaleli olduğumu ön plana getiririm. Çünkü bunun benim için bir görev olduğunu düşünürüm. Ben sizlerle birlikte bu değerli ve önemli topraklarda olmaktan son derece mutluyum" diye konuştu.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Marmara Bölge Başkanı Hatice Dinçbal Kali ise gelişmiş ülkelerden ve Türkiye'den karşılaştırmalı olarak verilerle süslediği kadın çalışan ve girişimcilerin durumu konulu konuşmasında, kadın girişimcilerin sayısının artmasıyla toplumsal refahın da yükseleceğini ifade etti.

Çanakkale Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Bahar Yurt da Kadın Girişimciler Kurulu olarak Çanakkaleli kadınların iş hayatındaki rolleri ile sosyal ve ekonomik durumlarını değerlendirip, kısa ve uzun vadede bu değerleri pozitif yönde yükseltmek çalıştıklarını bildirdi.

Toplantıya, Çanakkale Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Bahar Yurt, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Marmara Bölge Başkanı Hatice Dinçbal Kal, Edirne Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan, Kırklareli Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ruhan Uzunlar Altınel, Sakarya Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Öykü Köprülüoğlu ile ÇTSO Genel Sekreteri Sema Sandal, Çanakkale Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi üyeleri ve kadın girişimciler katıldı.

KAYNAK: AA