Çankırı'da "Geleceğe Dair Hedeflerinizde Yerli Üretimin Gururu Vestel" konferansı

Vestel Müşteri Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Tekcan: "Ürettiğimiz beyaz eşyanın yüzde 80-85'ini, elektronik ürünlerin yüzde 90'ını ihraç ediyoruz. Avrupa'da en çok ürünü bulunan ikinci firmayız"

Çankırı'da "Geleceğe Dair Hedeflerinizde Yerli Üretimin Gururu Vestel" konferansı
Çankırı'da "Geleceğe Dair Hedeflerinizde Yerli Üretimin Gururu Vestel" konferansı
GİRİŞ 28.05.2015 22:40 GÜNCELLEME 28.05.2015 22:40

Vestel Müşteri Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Tarkan Tekcan, ürettikleri beyaz eşyanın yüzde 80-85'ini, elektronik ürünlerin ise yüzde 90'ını ihraç ettiklerini belirterek, Avrupa da en çok ürünü bulunan ikinci firma olduklarını söyledi.

Tekcan, Çankırı Karatekin Üniversitesi tarafından Uluyazı Kampüsü Rektörlük Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen, "Geleceğe Dair Hedeflerinizde Yerli Üretimin Gururu Vestel" konulu konferansta yaptığı konuşmada, Zorlu Holding'in kuruluş hikayesini anlattı.

Holdingde halen 25 bine yakın insanın çalıştığını belirten Tarkan Tekcan, "Holdingimiz bünyesinde birçok birim bulunurken, birden fazla sektör de yer alıyor. 150'den fazla ülkeye ihtiyaç yapıyoruz. Ürettiğimiz beyaz eşyanın yüzde 80-85'ini, elektronik ürünlerin yüzde 90'ını ihraç ediyoruz. Avrupa'da en çok ürünü bulunan ikinci firmayız" diye konuştu.

Tekcan, gençlerin gelecek hedeflerini belirlemesi gerektiğini ifade ederek, "Sizlerin kendi geleceğinizi belirlemeniz önemli. Doğru gelecek, sizi mutlu edecek gelecektir. O mutluluğu yakalamak için yapmanız gereken, hedefleriniz doğrultusunda çalışmalarınızı yapmak. Mutlu olmak için doğru bir başlangıç yapmalıyız. Kendimize mutlu olacak hedefler belirlemeliyiz. Bunlar içinde çok fazla maddi şeyler hedeflememeliyiz. Çünkü, maddiyatı elde edip mutlu olamayan bir sürü insan var. Sizi mutlu kılacak hedefler oluşturmanız önemli" şeklinde konuştu.

"Mutlaka bir hedefiniz olsun" diyen Tarkan Tekcan, "Hedeflerinizi yazılı hale de getirebilir, ikonlaştırabilirsiniz de. İşe yarayan bir yöntemdir. Sürekli hedefinizi görüp hatırlamanız, sizi o hedefinize ulaştırmada çok önemli bir etken olacaktır. Nereye gideceğinizi bilmiyorsanız, hangi yoldan gittiğinizin bir önemi yoktur" ifadelerine yer verdi.

Konferansın sonunda Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Tekcan'a hediye takdim etti.

KAYNAK: AA