ÇTSO Meclis Toplantısı

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Engin: "Çanakkale için kalıcı bir Fuar Ticaret Merkezi planlıyoruz"

ÇTSO Meclis Toplantısı
ÇTSO Meclis Toplantısı
GİRİŞ 28.05.2015 17:05 GÜNCELLEME 28.05.2015 17:05

Ccedil;anakkale Ticaret ve Sanayi Odasının (ÇTSO) mayıs ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, ÇTSO Kongre Fuar Merkezi İÇDAŞ Salonu'ndaki toplantıda, yönetim kurulunun ÇTSO Kongre Fuar Merkezi'nin fuar alanı kapasitesini artırarak, üyelerin tanıtım, rekabet gücünün de yükseltilmesini sağlayacak sabit ve kalıcı merkez düşüncesini paylaştı.

Engin, taslak çalışma hakkında bilgi verip, "Bu süreçte tüm yerel aktörler ile ulusal ve uluslararası fuar düzenleyicilerini bir araya getirip, ilk olarak Çanakkale 2023 Fuar Vizyonu adıyla fuar çalıştayı düzenlemeyi düşünüyoruz. Çanakkale için kalıcı bir Fuar Ticaret Merkezi planlıyoruz" dedi.

ÇTSO Meclis Başkanı Osman Okyay, Çanakkale'nin Türkiye'nin ihracata dayalı ileri teknoloji sanayi üretiminin merkezi olması gerektiğine işaret ederek, şöyle konuştu:

"Çanakkale çok ivedi olarak bir kaç tane daha yeni 5 yıldızlı otel yatırımı çekebilmelidir. Kentin sosyal ve ekonomik gelişimi için çok özel tasarlanmış, sanayi, teknoloji, tarım ve hayvancılık teknikleri konusunda ihtisaslaşacak özel üniversiteler çekilebilmelidir. Çanakkale, tıpkı Biga Bandırma arasındaki ihtisas sanayi bölgelerinde olduğu gibi, sanayi kümelenmelerinin en çarpıcı örnekleriyle donatılmalıdır."

Toplantıya katılan MHP Çanakkale Milletvekili adayı Kürşat Tuna ise partilerinin Çanakkale'de dört genç ve nitelikli isimle yola çıktığını bildirdi.

Seçim beyannamelerinin, "iktidar beyannamesi" olduğunu dile getiren Tuna, "Ülkemizdeki ekonomik yapının bozulmasının farkında olarak, bu dönemde seçim beyannamemizde ekonomiye çok ciddi bir ağırlık verdik. Artık ekonomimizin mevcut yapısıyla sürdürülebilir olduğuna inanmıyoruz. Ülkemiz birçok konuda olduğu gibi ekonomide de çok kırılgan bir hale gelmiştir. Ülkemizin yerli ve yabancı yatırımları çekebilmesi için adalet sistemiyle, şeffaf ekonomik yapısıyla güven vermesi gerekir" diye konuştu.

KAYNAK: AA