Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı

AB, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ile İŞKUR tarafından finanse edilen program çerçevesinde, Kayseri "öncelikli illerden biri" olarak belirlendi

Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı
Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı
GİRİŞ 28.05.2015 16:46 GÜNCELLEME 28.05.2015 16:46

Avrupa Birliği (AB), Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile İŞKUR tarafından finanse edilen "Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı" kapsamında, bölgenin önemli ticaret merkezlerinden Kayseri, öncelikli illerden biri olarak belirlendi.

EBRD tarafından yapılan yazılı açıklamada, söz konusu programın Kayseri'de bir toplantıyla tanıtıldığı belirtildi. Kayseri'nin 1,2 milyon nüfusu, canlı ticaret ortamıyla Türkiye’nin önemli ticaret merkezlerinden biri olduğu vurgulanan açıklamada, bunların yanı sıra etkileyici büyüme oranı dolayısıyla kentin öncelikli illerden biri olarak belirlendiği kaydedildi.

Orta Anadolu'da faaliyet gösteren kadınlar tarafından yönetilen işletmelerin, destekten faydalanmak üzere başvuruda bulunmalarının beklendiği ifade edilen açıklamada, programa ilgi gösteren Türk bankalarına EBRD tarafından 300 milyon avroya kadar kredi akışı sağlanacağı belirtildi.

KAYNAK: AA