Ev ve Stil Fuarı kapılarını açtı

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay: - "Ev ve Stil Fuarı konsept olarak Türkiye'de bir ilk"

Ev ve Stil Fuarı kapılarını açtı
Ev ve Stil Fuarı kapılarını açtı
GİRİŞ 28.05.2015 14:15 GÜNCELLEME 28.05.2015 14:15

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve Tüyap Bursa Fuarcılık AŞ tarafından, "Bursa Tasarım ve İnovasyon Buluşmaları" çerçevesinde düzenlenen "Ev ve Stil Fuarı" açıldı.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde organize edilen fuarın açılışında, Bursa'nın değişim ve dönüşümünün Türkiye'nin değişim ve dönüşümü anlamına geldiğini belirterek, kent olarak sanayi, üretim ve ihracatta ülkenin ilk üç ili arasında yer aldıklarını söyledi.

Tasarım ve inovasyonun önemini vurgulayan Burkay, "Türkiye önümüzdeki dönemde bu değişim ve dönüşümü sağlayacaksa, inovasyon ekonomisine geçecekse, toplumsal bir kültür devrimine ihtiyacı var. Aslında başlattığımız tasarım ve inovasyon buluşmaları ve bu haftaki etkinlik, Bursa'nın merkezinde olduğu Güney Marmara bölümünün toplumsal kültür devrimini de başlatan önemli bir start. Böyle güzel bir başlangıcı yapmaktan büyük memnuniyet duyuyorum" diye konuştu.

Burkay, arkasında güçlü bir ekibin çalıştığı fuara, Bursa ve kent dışından çok sayıda firmanın katıldığını anlattı.

Fuarın önemine değinen Burkay, şunları kaydetti:

"Ev ve Stil Fuarı konsept olarak Türkiye'de bir ilk. Güney Marmara coğrafyasında yaşayan 5 milyonun üzerindeki nüfusu arzu ediyoruz ki eviyle ilgili herhangi bir değişiklik yapmak isteyen tüketici, bu fuarımıza geldiğinde ilk önce arkamızda bulunan trend alanında, ev ile ilgili son trendleri ve akımları burada görebilsin. Ardından profesyonel desteğe ihtiyacı varsa, mimarlarımızla oluşturduğumuz özel bir bölümümüz var. Burada mimarlarımız kendi tarzlarını yansıtıyorlar. Tüketicimiz de kendi tarzına en yakın mimarını bu fuarda bulup aslında, eviyle alakalı ihtiyacı olan her ürünü yine bu fuar merkezinde bulabilme imkanına sahip olacak. Dünyada bunun örnekleri var. İnşallah ana hedefimiz birkaç yıl içinde bu fuarın, bölgesel anlamda Marmara Bölgesi'nde ev ile ilgili stil ve modanın üretildiği bir merkez konumuna gelmesi."

Burkay, daha sonra Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile stantları gezdi, tasarımlar hakkında bilgi aldı.

Ev dekorasyonuna ilişkin her türlü objenin sergilendiği fuarda özellikle biyodizayn ürünler, zanaatkarların canlı performansları, moda ve trend alanları ilgi görüyor.

KAYNAK: AA