Kocaeli'deki otomotiv işçilerinin eylemi

Ford Otosan işçilerinin seçtiği sözcülerden Cömert: - "Barışçıl diyalog yollarımız kapanmış değildir. Çalışma barışını zedeleyen davranışlar içinde asla bulunmadık, bundan sonra da bulunmayı düşünmüyoruz"

Kocaeli'deki otomotiv işçilerinin eylemi
Kocaeli'deki otomotiv işçilerinin eylemi
GİRİŞ 27.05.2015 19:33 GÜNCELLEME 27.05.2015 19:33

Kocaeli'deki Ford Otosan fabrikasında iş bırakma eylemi yapan işçilerin sözcüsü Hakan Cömert, "Barışçıl diyalog yollarımız kapanmış değildir. Çalışma barışını zedeleyen davranışlar içinde asla bulunmadık, bundan sonra da bulunmayı düşünmüyoruz" dedi.

Cömert, bekleyişin sürdüğü fabrikanın yanındaki parkta gazetecilere yaptığı açıklamada, Ford Otosan yönetiminin dün yaptığı basın açıklamasına istinaden bir açıklama yapma gereği hissettiklerini söyledi.

Alanda kendilerine destek veren işçilerin Ford Otosan ailesinin bir parçası olduğunu vurgulayan Cömert, "Bu ailenin bireyleri olarak bizim sorunlarımız var. Üretim sürecinde bu sorunları dile getirmemize rağmen çözüm için bir adım atılmamış, öteleme yoluna gidilmiştir" diye konuştu.

Cömert, taleplerinin "kabul edilemez" olmadığını savunarak, "Bize teklifimizin 'ekonomik kabul sınırlarının çok ötesinde' olduğu söylenmiştir. Buradan soruyoruz, açlık sınırının bin 334 lira olduğu bir ülkede ekonomik kabul sınırlarınız nedir?" ifadesini kullandı.

"Barışçıl diyalog yollarımız kapanmış değildir. Çalışma barışını zedeleyen davranışlar içinde asla bulunmadık, bundan sonra da bulunmayı düşünmüyoruz" diyen Cömert, "Dün fabrika yönetimimiz tarafından yapılan basın açıklamasında fabrika işgali ve kanun dışı yaklaşımlarla suçlandık. Biz fabrika sınırlarının dışında, emniyet güçlerinin bize gösterdiği alanda demokratik ve barışçıl bir eylem içerisindeyiz, haklarımızı kullanıyoruz" şeklinde konuştu.

Cömert, fabrika yönetiminin görüşme çağrılarına olumsuz cevap vermediklerine dikkat çekerek, "Temsil heyetimizin kendileri 2 kez görüşme yapmıştır. Dünkü görüşme talepleri bu heyet dışındaki arkadaşlarla yapılmıştır. Söylemlerimiz çok net, fabrikada bir görüşme söz konusu olacaksa mevcut temsil heyetimiz muhataptır. Bu heyet dışındaki görüşmeler mevcut alanımızda yapılmalıdır" açıklamasında bulundu.

İyi niyetlerinden hiçbir şey kaybetmediklerini ve sorunların çözülemez olmadığını dile getiren Cömert, Ford Otosan işçileri olarak insanca yaşamak istediklerini sözlerine ekledi.

Öte yandan, fabrika yönetimince işçilerin telefonlarına gece 00.00-08.00 vardiyasının kapatıldığı mesajının gönderildiği öğrenildi.

KAYNAK: AA