Manisalı heyet, GSO'da

Manisa'nın Demirci ilçesi Kaymakamı Atila Kantay, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Akkılıç ve yönetim kurulu üyeleri Gaziantep Sanayi Odası'nı (GSO) ziyaret etti.

Manisalı heyet, GSO'da
Manisalı heyet, GSO'da
GİRİŞ 27.05.2015 12:40 GÜNCELLEME 27.05.2015 12:40

GSO'dan yapılan açıklamaya göre, Manisa'dan gelen heyeti GSO Başkan Yardımcısı Cevdet Akınal ağırladı.

Akınal, ziyarette yaptığı konuşmada, kentte 5 Organize Sanayi Bölgesi (OSB) bulunduğunu, bunun yanında şehir merkezinde üretim yapan çok sayıda tesis olduğunu belirtti.

OSB'lerde yaklaşık 800 faal olarak çalışan işletmenin olduğunu ifade eden Akınal, "Şehrimizde üretilen ürünlere baktığımız zaman burada çok çeşitlilik bulunuyor. Dünyada üretilen parça halının yüzde 60'ını Gaziantep üretiyor. Bunun yanında Türkiye'de üretilen makarnanın yüzde 70'ini biz üretiyoruz. Kentimizde ayrıca, plastik-kimya, ayakkabı, gıda gibi diğer birçok alanda da üretim yapılıyor" ifadelerini kullandı.

Gaziantep olarak 173 ülkeye ihracat yaptıklarını ve geçen yılı 6,7 milyar dolar ihracat rakamıyla kapattıklarını aktaran Akınal, şunları kaydetti:

"Bu yılın ilk 4 ayında ihracatımızda biraz düşüş oldu ancak önümüzdeki aylarda bu açığı kapatacağımızı düşünüyorum. Şehrimizdeki 5 OSB dışında komşu ilimiz Kilis ile ortaklaşa yeni bir OSB yapıyoruz. Kent olarak ihracat için şuanda İskenderun Limanı’nı kullanıyoruz. Bu limanın bize uzaklığı 210 kilometre. Bu yolu kısaltmak için Hassa-Dörtyol Tünel Projemiz var. Bu projede Amanos dağlarından tüneller açarak limana 110 kilometrelik bir yol ile ulaşacağız. Bu iki projenin de tamamlanmasıyla Gaziantep ve bölgemiz ciddi bir avantaj elde etmiş olacak. Gaziantep’i ve Türkiye’yi daha ileri noktalara taşımak için sanayiciler olarak gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz."

Kaymakam Kantay da ev sahipliğinden dolayı GSO yönetimine teşekkür ederek "Gaziantep’in çalışma modelini öğrenip onu ilçemizde uygulamaya çalışacağız. Demirci ilçemizde daha çok yün halı imalatı yapılıyor. Halı işiyle uğraşan pek çok insanımız var. Bizlerde 46 bin nüfuslu ilçemiz ile ülkemiz için çalışıyoruz" dedi.

Ziyarette Akınal ve Manisa'dan gelen heyet birbirlerine karşılıklı hediyeler takdim etti.

KAYNAK: AA