Ankara Uluslararası Fuar Alanı temel atma töreni

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek: "Dünyada sadece Dubai, Paris ve Berlin'de düzenlenen havacılık fuarları, artık Ankara'da da yapılabilecek"

Ankara Uluslararası Fuar Alanı temel atma töreni
Ankara Uluslararası Fuar Alanı temel atma töreni
GİRİŞ 26.05.2015 13:29 GÜNCELLEME 26.05.2015 13:29

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, dünyada sadece Dubai, Paris ve Berlin'de düzenlenen havacılık fuarlarının, artık Ankara'da da yapılabileceğini söyledi.

Gökçek, Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, buranın, dünyanın önemli etkinliklerinin gerçekleştirileceği bir yer olacağını ifade etti.

Fuar alanının etaplar halinde tamamlanacağını belirten Gökçek, "Esenboğa Havalimanı ile bir bağlantı yolu da yapıyoruz. Dünyada sadece Dubai, Paris ve Berlin'de düzenlenen havacılık fuarları artık Ankara'da da yapılabilecek. Çok amaçlı toplantı ve konferans salonları, restoran alanları, basın odası, VIP odaları ve fuar katılımcılarının kullanabileceği toplantı odaları ve servis mekanları bulunacak" diye konuştu.

Gökçek, proje tamamlandığında Ankara'da oluşacak fuar turizminin, başkent ekonomisine önemli katkı sağlayacağına dikkati çekti.

"Ankara, 2025 EXPO'ya aday gösterilmeli"

Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci de fuar alanın 580 bin metrekarelik alan üzerine inşa edildiğini belirterek, projenin Ankara ekonomisine ivme kazandıracağını vurguladı. Bezci, merkez tamamlandığında, dünyanın en büyük ilk 100 fuar alanı içinde yer alacağına işaret ederek, "Ankara, 2025 EXPO'ya aday gösterilmeli. Biz bunu kazanırız" dedi.

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir ise söz konusu projenin Ankara'da üretilen malların bütün dünyaya tanıtılması açısından önemine değindi. Özdebir, fuar merkezinin Ankara sanayisinin gelişmesine de katkı sağlayacağını söyledi.

Törene, AK Parti Ankara Milletvekilleri Salih Kapusuz, Emrullah İşler, Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yiğiner, Ankara Ticaret Borsası Başkanı Faik Yavuz ve davetliler de katıldı.

Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nin inşaatının bir yıl içinde tamamlanması planlanıyor. Alanda, yaz kış farkı gözetmeksizin tüm mevsimlerde fuarlar düzenlenebileceği gibi yüksek katılımlı kongreler de gerçekleştirilebilecek.

KAYNAK: AA