"İş ve Ekonomi Dünyası Buluşuyor" Toplantısı

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan: - "Gelişme ve kalkınma isteniyorsa önce istikrar olması gerekiyor. İstikrar bu kadar önemli. Siz istediğiniz kadar nitelikli olun, istediğiniz kadar paraya sahip olun istikrar yoksa anlamı yoktur"

"İş ve Ekonomi Dünyası Buluşuyor" Toplantısı
"İş ve Ekonomi Dünyası Buluşuyor" Toplantısı
GİRİŞ 25.05.2015 21:19 GÜNCELLEME 25.05.2015 21:19

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, hükümetin uyguladığı politikaların yerel örgütlerle bütünleşmesi halinde bir başarının ortaya çıkabileceğini bildirdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, "İş ve Ekonomi Dünyası Buluşuyor" toplantısında, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya'daki ekonomi aktörleriyle bir araya geldi.

Elvan, toplantıda, hükümetin uyguladığı politikaların yerel örgütlerle bütünleşmesi halinde bir başarının ortaya çıkabileceğini kaydetti. Bu nedenle sivil toplum kuruluşlarını çok önemsediklerine dikkati çeken Elvan, Türkiye'de derneklerin, vakıfların ve sivil toplum kuruluşlarının hükümeti yönlendirecek çalışmalar gerçekleştirdiğini vurguladı.

Kalkınmanın ve gelişmenin olmazsa olmazlarının başında nitelikli insan altyapısının geldiğini ifade eden Elvan, "Nitelikli insan altyapısı ile ortak akılla yapılan işlerin başarı şansı son derece yüksektir. Kalkınma ve gelişme için girişimcilik ruhu ve sahip olma duygusu da gerekiyor.. Ortak hedef doğrultusunda odaklanmalıyız" dedi.

Siyasi istikrarın olmadığı bir ülkede ekonomik başarının elde edilemeyeceğini dile getiren Elvan, şöyle konuştu:

"2002 yılında önce 'istikrar ve güven' dedik. Gelişme ve kalkınma isteniyorsa önce istikrar olması gerekiyor. İstikrar bu kadar önemli. Siz istediğiniz kadar nitelikli olun, istediğiniz kadar paraya sahip olun istikrar yoksa anlamı yoktur. Göreve geldiğimizde ciddi çaba sarf ettik. Makro ekonomik alanda atmış olduğumuz adımlara paralel bir şekilde demokratikleşme adımları atık. Hak ve hürriyetler, özgürlükler ve demokratikleşme alanında önemli çalışmalar yaptık. Yapamayacağımız hiçbir şeyi 'Bunları yapacağız' diye ortaya çıkmadık. Vatanımızı seviyorsak çocuklar ve torunlarımız için ölçülü, kontrollü hareket etmek zorundayız."

Elvan, Antalya'ya yapmayı planladıkları projeler konusunda da bilgi vererek, Muratpaşa açıklarında Altın Portakal Yat Limanı'nı yapacaklarını ve bu limanın Dubai'den sonra denizin üzerindeki ikinci yat limanı olacağını kaydetti.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın ekonomik istikrarın baş aktörlerinden biri olduğunu, Babacan'ın sadece Türkiye'de değil, dünya ekonomi yönetiminde de bir marka haline geldiğini söyledi.

AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Lütfi Elvan'ın da Antalya için büyük şans olduğunu kaydeden Hisarcıklıoğlu, "Sayın bakanı Devlet Planlama Teşkilatı bürokratlığı döneminden bu yana tanırım. Pek çok işte beraber çalıştık. Sayın bakanın en büyük özelliği istişare etmeden hiçbir işe izin vermez. Bu nedenle yanılmaz. Bakanlığı döneminde de özellikle Antalya'nın potansiyelini bildiği için bu bölgeye ayrı bir önem verdi" diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, TOBB Başkanlığı dönemi boyunca Antalya'yı 39 kez ziyaret ettiğini, son bir yılda da kente dördüncü kez geldiğini belirterek, Antalya'dan moral aldığını, bu aldığı morali de Anadolu'ya pompaladığını bildirdi. Hisarcıklıoğlu, "Antalya Türkiye'nin yüzünü güldürüyor, onun için Antalya'ya bu kadar sık geliyorum. Antalya'dan enerji alıyorum" dedi.

Tarımda, turizmde marka olan Antalya'da son bir yılda açılan işyeri sayısının Türkiye ortalamasının hayli üzerinde, işsizlik oranının ise ortalamanın altında olduğunu, kentin kadın istihdamında Türkiye'nin yüz akı konumunda bulunduğunu kaydeden Hisarcıklıoğlu, ekonomiye katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Türel

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de kasım ayında Antalya'da düzenlenecek G-20 ve B-20 zirveleri nedeniyle Antalya'da kelimenin tek anlamıyla seferberlik yaşandığını, özellikle ulaştırma yatırımlarının hız kazandığını söyledi.

Türel, Antalya'nın tarihi bir fırsat dönemine girdiğini kaydederek, "Önceki 10 yılı unutun, çünkü artık yeni bir çağa giriyoruz. Öyle bir yatırım ve proje dönemi başlıyor ki bu kadar sene sonra ben bile heyecanımdan yerimde duramaz oluyorum" diye konuştu.

ATSO Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Babacan, Elvan ve Hisarcıklıoğlu'nun yanı sıra Antalya Valisi Muammer Türker, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, bürokratlar ve işadamları katıldı.

KAYNAK: AA