Sarıgöl'de dondan zarar gören üzüm bağları

Dadağlı ve Dindarlı mahallelerinde zirai dondan zarar gören bazı bağlarda, oluşan zararın büyüklüğü nedeniyle asmaların sökülerek yeni fidanlar dikilmesi önerildi

Sarıgöl'de dondan zarar gören üzüm bağları
Sarıgöl'de dondan zarar gören üzüm bağları
GİRİŞ 25.05.2015 16:28 GÜNCELLEME 25.05.2015 16:28

Sarıgöl ilçesinde, zirai don nedeniyle büyük hasar gören Dadağlı ve Dindarlı mahallelerindeki bazı bağlarda, asma fidanlarının köklenerek yenilerinin dikilmesi gerektiği bildirildi.

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Toy, Manisa Ziraat Mühendisleri Odası, TARİŞ'e bağlı Sarıgöl Üzüm Tarım Satış Kooperatifi ve Tarım Kredi Kooperatifi müdürleri, ocak-nisan döneminde bağlarda oluşan don zararına ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Ülgen, Dadağlı Mahallesi'nde yapılan bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, dondan etkilenen Dadağlı ve Dindarlı mahallelerindeki bağlarda yüzde 85'lere varan oranda hasar oluştuğunu bildirdi.

Don nedeniyle zarar gören bağlar için uzman görüşleri alınarak bağcıları yönlendirerek yardımcı olmak istediklerini anlatan Ülgen, bazı bağlarda asmaların tümüyle sökülerek yeni fidanlar dikilmesi gerektiğini söyledi.

Manisa Ziraat Mühendisleri Odası Başkan Vekili Selçuk Karabat da özellikle yaşlı olan bağlarda, "omaca" olarak adlandırılan asma kütüklerinin tümüyle kuruduğuna işaret ederek, bu bağların yenilenmesi zorunluluğu olduğunu söyledi.

KAYNAK: AA