Kandıra'daki GİOSB çalışmaları

Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (GİOSB) Başkanı Hidayet Kadiroğlu, ilçede kurulacak GİOSB için altyapı çalışmalarının birkaç ay içinde başlayacağını bildirdi.

Kandıra'daki GİOSB çalışmaları
Kandıra'daki GİOSB çalışmaları
GİRİŞ 24.05.2015 17:10 GÜNCELLEME 24.05.2015 17:10

Kadiroğlu, ilçede düzenlenen Çiftçi Şenliği'nde yaptığı konuşmada, GİOSB için 60 yatırımcının bulunduğunu, 2 bin dönüm arazi içinde kurulacak sanayi bölgesi için yüzde 99'luk oranın kamulaştırıldığını söyledi.

Altyapı projelerinin tamamlandığını, bakanlıkça da onaylandığını anlatan Kadiroğlu, şunlarları kaydetti:

"Birkaç ay içerisinde yapacağımız temel atma töreniyle altyapıya başlayacağız. Bu alanda 60 fabrika kurulacak 7 bin kişi çalışacak. Aile olarak hesaplarsak 21 bin kişiye ekmek kapısı olacak. Burada üretilecek ürünler Türkiye ve hatta dünya gıda sektörü için çok önemli. Türkiye ve dünyada böyle bir model yok. Bir ilk olacak. 60 gıda sanayinin firması 5 ayrı sektörde üretim yapacak. Bölgeden yıllık yaklaşık 800 bin ton tarım gıda ham maddesi alınacak. 300 bin ton süt, 20 bin ton kırmızı et, 20 bin ton beyaz et ihtiyacı doğacak. Bu üretim 30 bin kişilik bir istihdamı beraberinde getirecek. Yaklaşık 3 yıl içinde üretime geçmeyi planlıyoruz."

KAYNAK: AA