Hazır Giyim Organize Sanayi Bölgesi Temel Atma Töreni

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik:

Hazır Giyim Organize Sanayi Bölgesi Temel Atma Töreni
Hazır Giyim Organize Sanayi Bölgesi Temel Atma Töreni
GİRİŞ 22.05.2015 18:43 GÜNCELLEME 22.05.2015 18:43

Ccedil;alışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Dünyaya baktığımız zaman küresel ekonominin durağan olduğu, yatırımları pek düşünülmediği, bölgemizde ise iflasların ve savaşların hüküm sürdüğü bir ortamda Türkiye kalkınmaya, temel atmaya devam ediyor" dedi.

Çelik, Hazır Giyim Organize Sanayi Bölgesi Temel Atma Töreni'nde, programda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Bu tür çalışmaların Şanlıurfa'nın geleceği açısından önemine değinen Çelik, emeği geçenlere teşekkür etti.

Çelik, siyasi istikrar sayesinde Türkiye'nin her bölgesinin hızla geliştiğini vurgulayarak, şöyle konuşu:

"Dünyaya baktığımız zaman ekonominin, küresel ekonominin durağan olduğu, yatırımları pek düşünülmediği, bölgemizde ise iflasların ve savaşların hüküm sürdüğü bir ortamda Türkiye kalkınmaya, temel atmaya devam ediyor. Bu son derece anlamlıdır. Bunların tamamı istikrarın neticesinde, siyasi ve ekonomik istikrarın neticesinde olduğunu hiç birimizin aklından çıkarmaması gerekiyor. Eğer siyasi istikrar ve ekonomik istikrar olmasa dünün Şanlıurfasını iyi bilen bir kardeşiniz olarak söylüyorum, burada 200'ün üzerinde fabrika şimdi yükselmez, geleceğe dönük 300 tane fabrika burada sıraya girmezdi. Ama istikrar ve huzur ortamı çok şükür büyük yatırımların yurt çapına yayılmasına sebep teşkil etti."

Türkiye'nin çeşitli yerlerinden iş adamlarının Şanlıurfa'da yatırım yaptığını anımsatan Çelik, Şanlıurfalı müteşebbislerin de bölgeye katkı sunmasını istedi.

AK Parti Genel Başkanı Nureddin Nebati de hükümetin sağladığı olanaklar sayesinde Şanlıurfa'nın yatırım yapılabilecek bir kent haline dönüştüğünü ifade ederek, gelecek dönemde bunun artarak devam edeceğini kaydetti.

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Hikmet Tanrıverdi ise kendilerine bölgede çalışma imkanı sunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Çelik ve protokol üyeleri sanayi bölgesinin temelini attı.

KAYNAK: AA