Avrasya Tüneli'ne Avrupa'dan büyük ödül!

‘En İyi Çevresel ve Sosyal Uygulama Ödülü’ bu yıl Avrasya Tüneli Projesi’nin (İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi) oldu.

Avrasya Tüneli'ne Avrupa'dan büyük ödül!
Avrasya Tüneli'ne Avrupa'dan büyük ödül!
GİRİŞ 15.05.2015 19:11 GÜNCELLEME 15.05.2015 19:14
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (EBRD) sürdürülebilirlik açısından en başarılı projelere verdiği ‘En İyi Çevresel ve Sosyal Uygulama Ödülü’ bu yıl Avrasya Tüneli Projesi’nin (İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi) oldu.

28 PROJE ARASINDAN SEÇİLDİ

Avrasya Tüneli Projesi, bağımsız jürinin 28 proje arasında yaptığı değerlendirme sonucunda 'sahip olduğu yüksek standartlar' nedeniyle ödüle layık görüldü. Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te düzenlenen törenle EBRD Enerji Verimliliği ve İklim Değişikliği Müdürü Terry McCallion tarafından verilen ödül, ATAŞ Genel Müdürü Seok Jae Seo ve Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tanrıverdi tarafından Proje'nin 'Sahipleri' ve 'Yapıcıları' Yapı Merkezi ve SK E&C firmaları adına teslim alındı.

DÜNYANIN SAYGIN ÖDÜLLERİNDEN BİRİ

Asya ile Avrupa kıtalarını ilk kez deniz tabanının altından karayolu tüneliyle birleştirmek amacıyla Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü (AYGM) tarafından ihale edilen, yapımı ve işletimi Avrasya Tüneli İşletme İnşaat ve Yatırım A.Ş. (ATAŞ) tarafından üstlenilen Avrasya Tüneli Projesi, uluslararası alanda çok saygın bir ödüle daha layık görüldü.

Her yıl sürdürülebilirlik alanındaki başarılı uygulamaları değerlendiren Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), bu yıl 'En İyi Çevresel ve Sosyal Uygulama Ödülü'nü Avrasya Tüneli Projesi'ne verdi. 28 projenin aday olduğu ödül için yapılan değerlendirmede, EBRD'nin belirlediği standartların çok üzerine çıkan Avrasya Tüneli Projesi, açık farkla birinci oldu. Ödül, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te 14-15 Mayıs 2015 tarihlerinde gerçekleşen EBRD Yıllık Toplantısı'ndaki törene katılan ATAŞ Genel Müdürü Seok Jae Seo ve Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tanrıverdi'ye verildi.


ATAŞ Genel Müdürü Seok Jae Seo, Avrasya Tüneli projesinin başladığı daha ilk günden itibaren zorlayıcı olacağını bilmemize rağmen bütünsel ve sürdürülebilir yaklaşımı benimsediklerini belirterek şunları söyledi:

"Benimsediğimiz bu bütünsel yaklaşım, tüm teknik, çevresel, sosyal ve iş güvenliği yanında en önemlisi, özellikle İstanbul halkı olmak üzere tüm paydaşlarımızın fayda sağlamasını kapsamaktadır. Projemizi gerçekleştirirken Türkiye'ye sürdürülebilir bir değer katmayı amaçlıyoruz. "

ATAŞ Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tanrıverdi ise "Avrasya Tüneli'nin temelini, tüm paydaşların ihtiyaçlarını anlamak ve şeffaf bir iletişim politikası yürütmek esasına göre oluşturduk. Projenin çevresel ve sosyal faydalarını en yüksek seviyeye ulaştırmak amacıyla şimdiye kadar EBRD'nin bu anlamdaki yüksek standartlarını uyguladık, bundan sonra da aynı şevkle devam edeceğiz." dedi.

YORUMLAR 25
  • ercan 8 yıl önce Şikayet Et
    elhamdülilah
    Cevapla
  • turgay 8 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden yapmadın diye eleştirilerdi şimdi bunlar yapıyorsun para harcıyorsun diye söyleniyor demek baya değişme var Türkiyede
    Cevapla
  • Asım 8 yıl önce Şikayet Et
    bunları yapmak akıllı bir ortamda kolay, ancak , yok saray yaptın , yok bilmemne yaptın lafları arasında yapmak olağanüstü irade başarısı.
    Cevapla
  • asabi 8 yıl önce Şikayet Et
    Burada bir tane sadetçi kardeş gördüm. Ama kardeşimiz bence pazarda iyi domates salatalık satar. Hatta genel başkanınıda yanına alsınmede olsa ihtiyar diye hsşk hürmet gösterir daha fazla mal satar. Geeereeeel vatandaş sadete geeereel geeeeeelll bir puandan beşe çıkartmaya gererel
    Cevapla
  • fatih 8 yıl önce Şikayet Et
    Onlar boş konuşur ak parti aslanlar gibi yapar. ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle