Memurluk için yaş sınırı kalkıyor

Hükümet ilk defa memur olacaklar için yeni bir yasa düzenlemesi yapıyor. Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılan düzenleme,yaş yüzünden memur olamayanları sevindirecek.

Memurluk için yaş sınırı kalkıyor
Memurluk için yaş sınırı kalkıyor
GİRİŞ 08.02.2006 10:05 GÜNCELLEME 08.02.2006 10:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

HÜKÜMET, kamuda ilk kez memur olacakları için yaş sınırlamasını kaldıran bir düzenlemeye gidiyor. Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılan yönetmelikle, özel sektörde çalışan deneyimli personelin kamuya çekilmesi ve memur adayları psikolojik olarak rahatlatarak, devlete olan güvenlerini sağlama amaçlanıyor. Yönetmeliğin yürürlüğe girmesi ile ilk defa memur olacaklar için yasada ve yönetmelikte olmayan ancak kurumların belirlediği yaş haddi sınırlaması ortadan kaldırılıyor.

SABAH'a açıklamalarda bulunan bir Başbakanlık yetkilisi düzenlemenin amacını özel sektör deneyiminden yararlanmak olarak açıkladı. Yürürlükteki yönetmelik memur adayları için asgari yaş limitini 18 olarak belirlerken, azami yaş konusunda herhangi bir şart koşmuyor. Yasada ve yönetmeliklerde azami yaş şartı aranmamasına rağmen, kurumların kendi hizmet gereklerini dikkate alarak yaş şartı koyabilmeleri izin veriliyor.

YORUMLAR 1
  • Can Tuğlu 16 yıl önce Şikayet Et
    Güzel bir çalışma.... Hadi hayırlısı...
    Cevapla