"Yılda 5 kilogram kurabiye tüketiyoruz"

İzmir Aşçılar Derneği Başkanı Polat:

"Yılda 5 kilogram kurabiye tüketiyoruz"
"Yılda 5 kilogram kurabiye tüketiyoruz"
GİRİŞ 06.05.2015 12:22 GÜNCELLEME 06.05.2015 12:22

İzmir Aşçılar Derneği Başkanı Nejdet Polat, Türkiye'de kişi başına 5 kilogram civarında kurabiye ve benzeri ürün tüketildiğini belirtti.

Balçova Belediyesi'nin himayesinde 8-17 Mayıs'ta düzenlenecek İzmir Kurabiye Festivali'ne ilişkin hazırlıklar sürdürülüyor.

Festivale Kurabiye Atölyesi ile katılacak olan İzmir Aşçılar Derneği üyeleri ise hünerlerini göstermeye hazırlanıyor.

İzmir Aşçılar Derneği Başkanı Nejdet Polat, "İzmir, Ege mutfağı" denilince akla önce balık ve otların geldiğini oysa bu mutfağın görünmeyen bir başka yönünün de hamur işleri olduğunu ifade etti.

Kumru, lokma, boyoz, açma, lor kurabiyesi, serpme börek, Boşnak böreği ve daha nicelerinin İzmir'in kültürünün, tarihinin ve mutfağının bir parçası olduğuna işaret eden Polat, bu kültüre sahip çıkıp onu gurme turizminin bir parçası haline getirmenin herkesin görevi olduğunu bildirdi.

Türkiye'nin, Euromonitor verilerine bakıldığında 20 milyon dolara ulaşan pazar hacmiyle unlu mamuller sektöründe Avrupa'da dördüncü sırada yer aldığını belirten Polat, şunları kaydetti:

"Unlu mamuller içinde özel bir yere sahip olan tatlı, tuzlu kurabiyeler ise her geçen gün endüstrileşen boyutuyla sektörün en hızlı büyüyen kolu. Pazar payı 2 milyon 500 bin doları aştı. Yıllık büyüme hızı ise son 5 yılda yüzde 35 arttı. Yılda kişi başı 5 kilogram civarında kurabiye ve benzeri ürün tüketmeye başladık. Türk tüketicisinin işlenmiş ürüne olan ilgisi de her geçen gün artıyor. Bizim, 'mutluluğun mutfaktaki adı' dediğimiz kurabiyeden bir sektör doğuyor. Büyümenin artarak süreceğini öngörüyoruz."

KAYNAK: AA