Tıbbi ve Aromatik Bitkiler ile Boya Bitkileri Çalıştayı

Çalıştayın sonuç bildirgesinde lavantanın erozyonu önleyici özelliğiyle ön plana çıkarılması gerektiği kayedildi

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler ile Boya Bitkileri Çalıştayı
Tıbbi ve Aromatik Bitkiler ile Boya Bitkileri Çalıştayı
GİRİŞ 05.05.2015 20:41 GÜNCELLEME 05.05.2015 20:41

Denizli'deki "Tıbbi ve Aromatik Bitkiler ile Boya Bitkileri Çalıştayı"nın sonuç bildirgesinde lavantanın erozyonu önleyici özelliğiyle ön plana çıkarılması gerektiği bildirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce Anemon Otel'deki çalıştayda dünyada ve Türkiye'de tıbbi ve aromatik bitkilerin mevcut durumu ele alındı.

Yetiştiricilik Çalıştırma Grubu'na göre özel sektörün tohumluk üretimi konusunda teşvik edilmesi gerektiği, Denizli'de çörekotu yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması, lavantanın erozyonu önleyici özelliği dikkate alınarak çiftçiler için iyi bir gelir kaynağı da olması nedeniyle ön plana çıkarılması gerektiği vurgulandı.

İşleme ve Mamul Ürünler Çalışma Grubu'nun çalışmalarına göre ekonomik değeri olan ve öncelikli yetiştirilmesi gereken tıbbi ve aromatik bitkilerine kamu desteklerinde öncelik verilmesi istendi.

Pazarlama ve Finansman Çalışma Grubu'na göre Denizli'de çörekotu, adaçayı, sivri kekik, avanta yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması, Meryem Ana Dikeni ile Hünnap üretimin artmasına yönelik çalışmaların artması gerektiği kaydedildi.

KAYNAK: AA