Torbalı, devlet üniversitesi istiyor

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ilçede bir devlet üniversitesi kurulmasını istediklerini belirtti.

Torbalı, devlet üniversitesi istiyor
Torbalı, devlet üniversitesi istiyor
GİRİŞ 04.05.2015 09:58 GÜNCELLEME 04.05.2015 09:58

Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi üyelerinin Torbalı gezisi kapsamında Metropolis Antik Kenti'nde düzenlenen sohbet toplantısında konuşan Görmez, ülkenin önde gelen sanayi merkezlerinden olan Torbalı'nın aynı zamanda tarımda da İzmir'i besleyen ilçe olduğunu bildirdi.

Kentin nüfusunun her yıl 10 bin arttığını, halen 150 bin olan nüfusun 10 yıl sonra 250 bine çıkacağının hesaplandığını dile getiren Görmez, ilçede irili ufaklı 600 sanayi tesisinin bulunduğunu, 400 civarında tesis için de yer talebinin bulunduğunu ifade etti.

İlçenin sanayinin yanında kış sebzeleri ve zeytin konusunda iddialı olduğuna işaret eden Görmez, "Ülke ekonomisine verdiği katkı ülkedeki bir çok kentten daha fazla olmasına rağmen Torbalı ilçesi çok tanınmıyor. Sanayi kenti olduğu için sadece sanayici ve işçiler biliyor. Amacımız burayı turizm açısından da tanıtmak. İlçenin tarımdaki potansiyelinin kaybolmasını istemiyoruz. Torbalı'da bundan sonra tarım alanları sanayiye açılmayacak. Ancak sanayinin yoğun olduğu bölgelerde parsel parsel tarım alanı kalmış, buralarda artık tarım yapılmıyor. Buraları mecburen sanayiye açacağız" diye konuştu.

İlçenin en önemli sorunu olan hastane konusunda mesafe kaydettiklerini, 250 yataklı devlet hastanesinin yapımının sürdüğünü kaydeden Görmez ayrıca sanayi tesislerine ara eleman yetiştirecek meslek lisesi veya meslek yüksekokullarına ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.

Görmez, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Torbalı'ya devlet üniversitesi kazandırmayı istiyoruz. Belediye başkanı olarak iki hayalim var biri üniversite diğeri ilçedeki Fetrek Çayı'nı deltasını Eskişehir'deki Porsuk Çayı'na benzer biçimde rekreasyon alanı haline getirmek. Fetrek, Metropolis Antik Kenti ile birlikte önemli bir çekim merkezi olabilir. Kentin tanıtımı için geçen yıl deve güreşleri düzenlemiştik, bu yıl da yağlı güreş organizasyonu yapmak istiyoruz."

EMD İzmir Şube Başkanı Hicran Özdamar ise Ege Bölgesi'nin önde gelen sanayi ve tarım havzalarından olan Torbalı'nın turizm alanındaki yatırımlarla ülke çapında daha fazla tanınır hale gelebileceğine işaret etti.

KAYNAK: AA