BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay:

"Çarşılarımız, şehirlerin aynasıdır. Kapalı çarşımızın kendi özgün kimliğiyle gerçek anlamda büyük AVM'lerle rekabet edebilir hale getirmek istiyoruz

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay:
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay:
GİRİŞ 03.05.2015 10:53 GÜNCELLEME 03.05.2015 10:53

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, "Çarşılarımız, şehirlerin aynasıdır. Kapalı çarşımızın kendi özgün kimliğiyle gerçek anlamda büyük AVM'lerle rekabet edebilir hale getirmek istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Burkay, yazılı açıklamasında, 7 asırlık geçmişe sahip Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ne tarihi bir sorumluluklarının olduğunu bildirdi.

Bursa ekonomisinin nabzının attığı Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesini hak ettiği konuma taşımak için çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü ifade eden Burkay, BTSO'nun 125 yıl önce Osman Fevzi Efendi ve arkadaşları tarafından Koza Han'da filizlendiğini anımsatarak, "Payitaht Çarşı Projesi Kurumsal Gelişim Programı" ile çarşıya yeni bir vizyon katmayı amaçladığını kaydetti.

Burkay, Osmanlı Devleti'nin ilk büyük alışveriş merkezi niteliğindeki çarşının 7 asırlık geçmişiyle sadece kentin değil, dünyanın da en önemli değerleri arasında yer aldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"BTSO olarak çarşıyı eski ihtişamına kavuşturmayı hedefliyoruz. Yaklaşık 4 bin işyerinde 25 bine yakın çalışanı ve aileleriyle birlikte ortalama 100 bin Bursalının hayatını tanımlayan tarihi çarşı ve hanlar bölgesinin turistik ve ekonomik potansiyelini yeniden ayağa kaldırmak istiyoruz. Çarşılarımız, şehirlerin aynasıdır. Kapalı çarşımızın kendi özgün kimliğiyle gerçek anlamda büyük AVM'lerle rekabet edebilir hale getirmek istiyoruz. Yerel yönetimlerle yaptığımız ortak çalışmalar doğrultusunda verilen eğitimler, çarı esnafımızın bilgi birikimini daha artırıyor. Daha donanımlı ve rekabet gücü yüksek bir yapıya kavuşmaları için tüm çarşı esnafımızı eğitim programlarından faydalanmaya davet ediyorum."

KAYNAK: AA