Zomato ve Uber global ortaklığı duyurdu

Zomato ve Uber yemek severlere kusursuz bir deneyim sunmak için global ortaklığı duyurdu.

Zomato ve Uber global ortaklığı duyurdu
Zomato ve Uber global ortaklığı duyurdu
GİRİŞ 27.04.2015 09:20 GÜNCELLEME 27.04.2015 09:20

Global restoran arama & keşif uygulaması Zomato ve yolcularla sürücüleri anında buluşturan mobil uygulama Uber, iki ürünün kullanıcılarına fayda sağlayan ortaklık anlaşmalarını duyurdu. Anlaşma, Zomato kullanıcılarının bulunduğu Hindistan, Avustralya, Kanada, Birleşik Krallık, Güney Afrika, Endonezya, Yeni Zelanda, Filipinler, Portekiz, Katar, Türkiye, BAE ve ABD'nin olduğu 13 ülkede, toplam 24 şehirde geçerli olacak. 

Zomato, kullanıcılarının keşfettikleri restoranlara giderken rahatça bir araç çağırabilmeleri için Uber’in kusursuz deneyimini Zomato uygulamasında sunacak. Londra ve Güney Afrika’da hali hazırda kullanılan bu özellik artık diğer önemli pazarlarda da kullanılabilecek.​

 

Pankaj Chaddah, Zomato Kurucu Ortağı ve COO'su, "Yemek deneyimlerini herkes için daha da mükemmel bir hale getirmek için uğraşıyoruz. Bu iş birliği, Zomato uygulamasını kusursuz bir şekilde Uber servislerine bağlarken dışarıda yemek yemeyi daha rahat hale getiriyor." dedi.

Eric Alexander, Uber - Asya İş Geliştirme Müdürü, ise "Zomato ile iş birliğimizi genişlettiğimiz için sevinçliyiz. Uber, hizmet verdiği altı kıtada kullanıcılarına şehirlerini yeni yollardan keşfetme imkanı sunarken, bu entegrasyon sayesinde Zomato kullanıcılarının şehirlerindeki lezzet noktalarına konforlu bir şekilde varmalarını da sağlayacak." dedi.

Zomato’nun Uber ile anlaşması ile restoranlara daha konforlu bir ulaşım imkanı sunulacak. Kullanıcı gitmek istediği restoranı Zomato’dan seçtikten sonra restoran sayfasında bulunan Uber butonu ile en yakın Uber'e ulaşabilecek. Ayrıca kullanıcı dilediği Uber servisini seçerek, tahmini ücreti ve sürücünün kaç dakika içerisinde bulunduğu lokasyona varacağını görebilecek.

Zomato Hakkında: Zomato, 22 ülkede 1 milyondan fazla restoranın detaylı bilgilerini bulunduran restoran arama ve keşif uygulamasıdır. Zomato içeriği, taranmış gerçek menülerden mekanın fotoğraflarına, geniş saha ekibiyle restoranlardan bizzat elde edilmektedir. Kullanıcılar Zomato üzerinde restoranlara yorum yapıp puan verebilirken platform üzerinde kendi sosyal ağlarını da yaratabiliyor.