Türkiye Kalkınma Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçıncı:

"Biz banka olarak tarımsal alanları desteklemiyoruz ama tarımsal ve hayvansal ürünlerin üretimine dayalı gıda ve hayvansal sanayiyi destekliyoruz. Anadolu'da bizim finanse ettiğimiz bu konuda yüzlerce yatırım var"

Türkiye Kalkınma Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçıncı:
Türkiye Kalkınma Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçıncı:
GİRİŞ 21.04.2015 18:30 GÜNCELLEME 21.04.2015 18:30

Türkiye Kalkınma Bankası Genel Müdür Yardımcısı Adnan Yalçıncı, Anadolu'da finanse ettikleri, tarımsal ve hayvansal ürünlerin üretimine dayalı gıda ve hayvansal sanayi yatırımları bulunduğunu söyledi.

Yalçıncı, Balıkesir Ticaret Odası (BTO) ve Sanayi Odası (BSO) üyelerine yönelik BSO Konferans Salonu'nda düzenlenen bilgilendirme toplantısında, bankanın anonim şirketlere sağladığı kredi ve destekleri anlattı.

Bankalarının kar amacı gütmeyen misyonuyla orta ve uzun vadeli uygun görülen ve uygulanabilen projelere kredi desteği sağladığını dile getiren Yalçıncı, şunları kaydetti:

"Balıkesir'de TÜİK rakamlarına bakınca tarımsal ve hayvansal ürünlerin fazla olduğunu görüyoruz. Biz banka olarak tarımsal alanları desteklemiyoruz ama tarımsal ve hayvansal ürünlerin üretimine dayalı gıda ve hayvansal sanayiyi destekliyoruz. Bir et entegre tesisi, salça fabrikası olabilir. İmalat olunca bizim bankamız kapsamına giriyor. Anadolu'da bizim finanse ettiğimiz bu konuda yüzlerce yatırım var. Bizim için asıl olan yatırımın ayakta kalması, istihdam yaratması, döviz çıkışını engellemesi. Bunlar bizim için kriterdir. Bu borcunu ödeyemiyor hemen yakasına yapışalım mantığı bizde yok. Sonuçta bir devlet bankasıyız."

Türkiye Kalkınma Bankasının sadece katma değer üreten ve istihdam sağlayan yatırımlara kredi desteği sunduğunu belirten Yalçıncı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 3 hafta önce açıkladığı teşvik konusundaki 10 maddelik paket içinde Kalkınma Bankasının daha aktif hale geleceğini söyledi.

Teşvik paketi sayesinde yatırımcılarla artık daha sık görüşeceklerini ifade eden Yalçıncı, "Böyle imkanlarla donatılmış bir Kalkınma Bankası gerçekten bu memleket için olmazsa olmazlardan biridir. Tüm dünyada en önemli bankalar kalkınma bankalarıdır. Bugün Japonya'nın en önemli ve işlevsel bankası, Kalkınma Bankası. Gönül ister ki teşvik kapsamında Balıkesir 3'üncü bölgeden 2'ye veya birlere çıksın. Balıkesir ülke ekonomisine katkıda bulunuyorsa pozitif ayrımcılık yapmamız lazım" dedi.

Toplantıya Kalkınma Bankası Kredi Pazarlama Daire Başkanı Hasan Üsküplü, Kredi Pazarlama Daire Başkanlığı Amiri Ali Saka, Balıkesir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Ermişler ile iş adamları katıldı.

KAYNAK: AA