Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Tiryakioğlu:

"Irak'la var olan ticaret hacmimizi artırmaya yönelik atılacak her adıma ve bu bağlamda faaliyetler yürüten tüm STK'lara destek olmaya hazırız"

Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Tiryakioğlu:
Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Tiryakioğlu:
GİRİŞ 21.04.2015 12:11 GÜNCELLEME 21.04.2015 12:11

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Ahmet Tiryakioğlu, Türkiye'nin önemli ticaret ortaklarından Irak'la mevcut ticaret hacminin artırılması gerektiğini savundu.

GTB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Başkanı Nevaf Kılıç ve yönetim kurulu üyeleri GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu'nu ziyaret etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tiryakioğlu, Türkiye'nin menfaatleri doğrultusunda Irak'ta yürütülecek çalışmalara her zaman destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

Irak ile Gaziantep arasında tarihe dayanan güçlü kültürel ve ekonomik iş birliği bulunduğunu vurgulayan Tiryakioğlu, şunları kaydetti:

"Irak'la özellikle 2003'ten sonra yükselen ticari bağlarımızın artarak devam etmesini istiyoruz. Bilindiği üzere Irak, kentimiz için önemli ihracat duraklarının en başında geliyor. Yıllık ihracatımızın yarısından fazlasını bu ülkeye gerçekleştiriyoruz. Şehrimizden çıkan ürünlerin tamamına yakını bu ülkenin iç piyasasında değerlendirilmekte. Bu nedenle Irak'la var olan ticaret hacmimizi artırmaya yönelik atılacak her adıma ve bu bağlamda faaliyetler yürüten tüm STK'lara destek olmaya hazırız."

Tiryakioğlu, Türkiye'nin Orta Doğu pazarındaki en önemli ticaret ortağı Irak'ta, son dönemlerde yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve bu ülkede suların bir gün mutlaka durulacağını ifade etti.

Kısmi düşüşlere rağmen Irak'ın hala en önemli ihraç merkezlerinden biri olduğuna dikkati çeken Tiryakioğlu, "Gıda sanayisi başta olmak üzere tüm kalemlerde Irak'ta en üst seviyede yer almak istiyoruz. Bu nedenle Irak pazarı ve yatırım bölgesinde en etkin şekilde rol almamız gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

TISİAD Başkanı Kılıç da Irak'taki mevut potansiyelin korunması gerektiğine işaret ederek, bu pazarın her yönüyle iyi değerlendirilmesini istedi.

KAYNAK: AA