Vali Balkanlıoğlu, Ekonomi Gazetecileriyle buşuştu

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu’da bulunan ekonomi gazetecileri ile sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Vali Balkanlıoğlu, Ekonomi Gazetecileriyle buşuştu
Vali Balkanlıoğlu, Ekonomi Gazetecileriyle buşuştu
GİRİŞ 19.04.2015 14:53 GÜNCELLEME 19.04.2015 14:53

Vali Balkanlıoğlu; “Bu Etkinlik, Ordu’yu Tanıtma Çabalarımıza Büyük Katkı Sağlayacaktır”

Anemon Hotel’de gerçekleştirilen kahvaltı programında bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Ordu’ya 10 ay önce geldiğimde, hayran kalmıştı. Son derece güzl bir vilayet. Ordu, doğası bozulmamış, gezmeye, görmeye doyamayacağınız, gözünüzü manzaralardan alamayacağınız, bir güzellik sunar insanlara. Ordu, Karadeniz özeti bir ildir. Karadeniz’de güzellik namına ne varsa hepsi Ordu’da fazlasıyla mevcut. Buna rağmen istenen ölçüde turizm hareketinden yeterince pay almadığıniş, bununda tanıtım eksikliğinden olduğunu gördük.

Ordu’yu tanıtmak için kolları sıvadık. Çeşitli gazete ve dergilerde, televizyonlarda ve seyahat programlarında Ordu’ya daha fazla yer verilmesine çalıştık. Ordu, ulusal basında daha fazla yer bulmaya, gözükmeye başladı. Bu bile Ordu’da % 20 oranında turist artışı sağladı. Biz bu çalışmalarımızı, çabalarımızı artırırsak daha fazla turizmde pay alabileceğimize inandığımız için tanıtımın hiç bir fırsatını kaçırmamaya gayret ediyoruz. Sizlerin de Ordu’ya gelmesi yaptığımız bu çabalara, Ordu’nun tanıtımına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Çünkü, Türkiye’de ekonomi dalında yayın yapan ne kadar gazete, dergi, televizyon programı varsa hepsinin temsilcisi buradalar. Bu bakımdan son derece mutluyuz.  İnşallah önümüzdeki ay Arap aleminden gazeteciler Ordu’ya gelecekler” dedi.

Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Toprak; “Ordu’da Düğmeye Basılmış, Hepimiz Bu Düğmenin Arkasında Duralım”  

Aslen Ordulu olan Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak ta kahvaltı programında yaptığı konuşmada duygularını şöyle dile getirdi:

“Böyle bir etkinlik, Ekonomi Gazetecileri Derneği yönetimimizim 7-8 senelik bir hayali idi. Biz 7-8 yıldır yaygın medya diye tabir edilen Türkiye çapında yayın yapan medya kuruluşlarının temsilcilerini Ordu’ya getirmek istiyorduk.  Bununla ilgili çeşitli kesimlerle Ordu ilinde temaslarımız oldu. Fakat çeşitli sebeplerle yaygın medyadaki dostlarımızı Ordu ile bir türlü buluşturamadık. Sonunda sayın valimizle temasa geçtik. İstanbul’da bir toplantı gerçekleştirdik. Şimdi ise ikinci toplantıyı Ordu’da yapıyoruz. Muhteşem bir şey.

Bir bürokratın davrandığı en hızlı davranış biçimidir diye ifade edebilirim. İstanbul’daki toplantımızda böyle bir organizasyon yapabiliriz demiştik. İstanbul’da kararlaştırdığımız toplantımızı Ordu’da gerçekleştiriyoruz. Biz daha önce bu yönde 5-6 defa toplantı yapıp ta sınıfta kaldığımız evreler oldu. Demek ki Ordu’da birtakım işleri yapabilmek için düğmeye basılmış durumda. Gerçekten Ordu’nun markalaşması ve zenginleşmesi için Orduluların Ordu’da kalıp, doğduğu yerde doyması için tam zamanı. Bu noktada da en üst düzeyde düğmeye basılmış durumda. Ordu Valiliği çok önemli bir adım attı. Bunun peşini bırakırsak 3 sene sonra unutulur. Bunun devamını getirebilirsek, Ordu’nun hedeflediği bir milyon turistin geldiğini, Ordu’da ekonominin nasıl hızlı haraket ettiğini görebiliriz. Ordu’da bir düğmeye basılmış ve bu düğmenin hepimiz arkasında duralım. 

Ordu’nun bir adım daha ileriye gitmesi için çaba sarf edelim. Çok önemli bir başlangıç yapmış sayın valimiz. Ben bir Ordulu gazeteci olarak, bu çabaları, bu çalışmaları destekliyorum. Gerçekten sayın valimiizn yaptıklarını önemsiyorum. Biz Orduluların yapması gereken hizmete önderlik yaptığı için de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali İrfan Balkanlıoğlu, slayt sunumu eşliğinde “Ekonomi Gazetecileri Karadeniz Zirvesi”ne katılan ekonomi gazetecilerine Ordu ili hakkında genel bilgiler verdi. 

Ekonomi gazetecilerinin, Ordu’yla ilgili sorularını da yanıtlayan Vali Balkanlıoğlu, Ordu’nun geleceğinin turizmde olduğunu söyledi.     

“Ekonomi Gazetecileri Karadeniz Zirvesi”ne katılan TRT Arapça kanalı, Alman ZDF ve diğer televizyon temsilcileri, Vali İrfan Balkanlıoğlu ile özel röportaj gerçekleştirdiler. 

“Ekonomi Gazetecileri Karadeniz Zirvesi”ne katılan ekonomi gazetecilerine Vali İrfan Balkanlıoğlu ile birlikte, Anemon Hotel’de gerçekleştirilen kahvaltı programından sonra Gülyalı ilçesinde yapımı devam eden Ordu-Giresun Havalimanı inşaatına giderek, incelemelerde bulundu. 

Terminal binasında “Ekonomi Gazetecileri Karadeniz Zirvesi”ne katılan ekonomi gazetecilere Ordu-Giresun Havalimanı hakkında bilgiler veren Vali Balkanlıoğlu,

Türkiye’de ve Avrupa’da deniz üzerine inşaa edilen tek havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı’nın Türkiye’nin prestij ve vizyon projelerinden birisi olduğunu söyledi.

Ordu-Giresun Havalimanı pistinde de inceleme yapan ekonomi gazetecileri, ziyaretin anısına hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmediler.