Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Temel:

"Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Projesi kapsamında Ankara'da geçen yıl 19 işletmeye 6,5 milyon lira hibe verdik"

Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Temel:
Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Temel:
GİRİŞ 19.04.2015 13:56 GÜNCELLEME 19.04.2015 13:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Projesi kapsamında geçen yıl 19 işletmeye 6,5 milyon lira hibe verdiklerini bildirdi.

Temel yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de tarım sektörünün üretim sorununun olmadığını belirterek, tarımsal ürünlere katma değer sağlayan işletmelerin az olduğunu ifade etti. Bu sorunu ortadan kaldırmak için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2006 yılında Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Projesini hazırladığını anımsatan Temel, proje dahilinde Ankara'da 8 yılda 103 işletmenin desteklendiğini kaydetti.

Söz konusu desteklerle kurulan işletmeler ve kapasite artırımlarıyla bin 432 kişilik istihdam yaratıldığına dikkati çeken Temel, geride kalan 8 yılda Ankara'nın tarımsal sanayisine 115 milyon lira yatırım yapıldığını, bunun 53 milyon lirasının Bakanlık tarafından karşılandığını belirtti.

Geçen yıl Ankara'daki 19 işletmenin destekten faydalanmaya hak kazandığını bildiren Temel, "16 işletme faaliyetlere başladı, 3 işletmenin ise tüm hazırlıklarını tamamlayarak faaliyete geçmek için ruhsat ve izin işlemlerinin tamamlanmasını bekliyoruz. Geçen yıl 14,5 milyon liralık yatırım karşılığında 6,5 milyon hibe verdik" ifadelerini kullandı.

Temel, söz konusu desteklerle tarım sektörünün rekabet gücünün artacağını, çiftçi ve işletmelerin daha fazla gelir elde edeceğini belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • zekeriya şahin 8 yıl önce Şikayet Et
    Destek lemeden den. Küçük çiftçiler yararlanamıyor...
    Cevapla