"2023 Hedefinde Raylı Sistem ve Ulaşımdaki Yeri Paneli"

MÜSİAD Otomotiv Sektör Kurulu Başkanı Uluğ: - "Sayın Cumhurbaşkanımızın geçen hafta yaptığı Sakarya ziyaretinde Karasu ile ilgili vermiş olduğu otomotiv ihtisas bölgesi olması noktasındaki müjdesi, hepimizi heyecanlandırmış, sevindirmiş ve tabii ki de yeni hedeflere ufuk açmıştır"

"2023 Hedefinde Raylı Sistem ve Ulaşımdaki Yeri Paneli"
"2023 Hedefinde Raylı Sistem ve Ulaşımdaki Yeri Paneli"
GİRİŞ 18.04.2015 18:45 GÜNCELLEME 18.04.2015 18:45

Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Otomotiv Sektör Kurulu Başkanı Talha Özay Uluğ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta Sakarya'yı ziyaretinde kentin otomotiv ihtisas bölgesi olacağını açıklamasının herkesi heyecanlandırdığını ve yeni hedeflere ufuk açtığını söyledi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odasınca (SATSO) ve MÜSİAD Sakarya Şubesince SATSO Ali Coşkun Konferans Salonu'nda düzenlenen "2023 Hedefinde Raylı Sistem ve Ulaşımdaki Yeri Paneli"nde konuşan Uluğ, sistemlere uyum sağlamakta esas unsurun kendini yenileyebilmek olduğunu anlattı.

MÜSİAD'ın 2023 hedeflerine koşan Türkiye'nin dinamik çarklarının başını çekmek adına "hızlı, yüksek ahlak ve ileri teknoloji" misyonunu değiştirmeden büyüdüğünü ifade eden Uluğ, "Bugün ülkemizin 86 noktasında, dünyada 65 ülke, 166 noktada, 11 bin üyesiyle her platformda söz sahibi olmak adına çalışmaktadır. Bunun yansımalarını basından da görebiliyoruz" diye konuştu.

MÜSİAD'da devreye alınan yeni yapılanmayla 15 sektör kurulunun 60 ilde 60 panel gerçekleştireceğini dile getiren Uluğ, 16 Mayıs'ta Kütahya'da düzenlenecek Bölgesel İş Geliştirme Toplantısı'na iş adamlarını davet etti.

Uluğ, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın geçen hafta yaptığı Sakarya ziyaretinde Karasu ile ilgili vermiş olduğu otomotiv ihtisas bölgesi olması noktasındaki müjdesi, hepimizi heyecanlandırmış, sevindirmiş ve tabii ki de yeni hedeflere ufuk açmıştır. Otomotiv üssü olmasının yanı sıra gelecekte ülkemizde yerli sanayinin ana damarlarından biri olma yolunda hızla ilerleyen raylı sistemler konusunda da Sakarya'nın raylı sistemler ihtisas bölgesi olarak yakın zamanda ilan edilmesini heyecanla ve sabırsızlıkla beklemekteyiz."

MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Ahmet Genç de Pekin ve Londra Kesintisiz Demiryolu Projesi'ni yakından takip ettiklerini, bu bağlamda Türkiye'nin üzerine düşen görevi yapacağını ümit ettiklerini anlattı.

Sektöre ivme kazandıran çalışmalar hakkında bilgi veren Genç, "Elektrikli tramvay, hafif demiryolu taşıtları, hızlı tren, dizel ile çalışan tren, yeni nesil taşıtlar, sürücüsüz, manyetik raylı sistemle çalışan taşıtlar, sektöre ivme kazandıracak çalışmalardan bazıları" diye konuştu.

Moderatörlüğünü Uluğ'un yaptığı panelde Türkiye Vagon Sanayii AŞ (TÜVASAŞ) Genel Müdürü Hikmet Öztürk, "Milli Tren Projesi", Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii AŞ (TÜLOMSAŞ) Genel Müdürü Hayri Avcı,"Hızlı Tren Projesi", Durmazlar Holding AŞ Genel Müdür Vekili Sebahattin Ara, "Şehiriçi raylı ulaşım" konusunda sunum yaptı.

KAYNAK: AA