Yüzlerce sanayi esnafı belediyeye yürüdü!

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın sanayi sitesinin taşınmasıyla ilgili olarak söylediği sert sözler büyük tepki topladı.

Yüzlerce sanayi esnafı belediyeye yürüdü!
Yüzlerce sanayi esnafı belediyeye yürüdü!
GİRİŞ 16.04.2015 12:00 GÜNCELLEME 16.04.2015 12:00
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz geçtiğimiz günlerde yapılan belediye meclis toplantısında sanayi sitesinin taşınmasıyla ilgili olarak "30 Nisan son. Bundan sonra kimseyi tanımam. 10 dükkan dahi olsa ben orayı yapacağım ama şimdiki yerde olanlar kesinlikle bu kadar rahat olamayacaklar" şeklinde açıklamaları sanayi sitesinde işyeri bulunan esnafların tepkisini çekti.

BELEDİYE ÖNÜNDE SİYAH ÇELENKLİ EYLEM

Başkan Yılmaz'ın söylediği sözlerin ardından sanayi sitesinde işyeri bulunan yaklaşık 600 esnaf öğle saatlerinde kepenklerini kapattı. Sanayi sitesinin girişine de "Saat 13.00'den mesai bitimine kadar hizmet verilmeyecektir" yazılı pankart asıldı. Esnaflar ve işyerlerinde çalışanlarla birlikte yaklaşık bin kişi sessiz şekilde belediye önüne yürüyerek üzerinde "Ne siyasetçi ne muhalifiz sadece mağdur ve tehdit edilen esnafız" yazılı siyah çelengi belediye önüne bırakarak Başkan Yılmaz'ı protesto ettiler.

Belediye Başkanı Ak Parti'li Yılmaz'ı alkışlarla protesto eden sanayi esnafı siyah dövizler açtılar. Esnaflar üzerinde "Konuşarak sesimizi duyuramadık sessizliğimizle sesimizi duyurmaya geldik" yazılı siyah kutuya da işyerlerinin anahtarlarını attılar. Esnaflara destek vermek için belediye önüne gelerek ön sıralara giden MHP Bolu Milletvekili adayı Şükrü Gülez'e de esnaflar tepki gösterdi. Protesto eylemine siyaset sokmak istemediklerini söyleyen esnaflar Gülez'in arka taraflarda durmasını istediler. Gülez'de bir süre esnafların arkasında bekledikten sonra ayrıldı. Esnaflar yaklaşık 20 dakika belediye önünde bekledikten sonra sessiz şekilde dağıldılar.

Belediye başkanının kendilerine yönelik tehdit edici sözleri hak etmediklerini belirten Demirciler Nalburcular ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Bozoğlu, "Sanayi esnafı olarak bugün kepenk kapatıp sessiz şekilde eylemimizi yapacağız. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'a sanayi esnafına yönelik sarf ettiği sözlere cevap vermek için toplandık. Sanayi sitesi esnafına kimse hakaret edemez" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • esnaf 9 yıl önce Şikayet Et
    sultangazidedede seçim öncesi belediye ruhsat avına çıktı tehtid rüşvet hakaret ne dersen var bir şey söylüyorsun banae ne gaziosmanpaşanın eskileriyle belediye yönetmeue çalışıyor cahit bey bu imkansız bu adamlar dostu bile düşman yapar bilginize . bir dost
    Cevapla