Milyonlarca emeklinin gözü bu tarihte!

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Temmuz zammına kilitlendi. 10 milyon 953 bin emeklinin ve yaklaşık 2.5 milyon memurun maaşı Temmuz'da artacak.

Milyonlarca emeklinin gözü bu tarihte!
Milyonlarca emeklinin gözü bu tarihte!
GİRİŞ 15.04.2015 09:14 GÜNCELLEME 15.04.2015 09:36
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

SSK ve Bağ-Kur emeklileri zam oranını, memurlar ve memur emeklileri ise fark alıp almayacağını öğrenmek için enflasyon verilerini yakından izliyor. İlk ipuçları gelmeye başladı. İlk 3 aylık enflasyon yüzde 3.03 çıktı.

Rakamların beklentilerin üzerinde gelmesi, ilk 6 aylık enflasyona, dolayısıyla da SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin alacağı zamma ilişkin tahminleri yükseltti. Memurların ve memur emeklilerinin de şimdiden enflasyon farkı alacağı ortaya çıktı. Kesin durum, Nisan, Mayıs Haziran enflasyonlarının açıklanmasıyla belli olacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Temmuz'da bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar zam alacak. Ocak ayında maaşları enflasyona bağlı olarak yüzde 2.33 artan emeklilerin, Temmuz zammı da şekillenmeye başladı.

SEYYANEN ARTIŞ DA VAR

Bu yılın ilk 3 aylık döneminde enflasyon yüzde 3.03 çıktı. Uzmanlar, enflasyonun aynı çizgide devam etmesi durumunda ilk 6 aylık enflasyonun yüzde 4-5 aralığında olabileceğini, dolayısıyla da emeklilerin bu kadar zam alabileceğini ifade ediyor.Takvim'in haberine göre, bu zammın ardından seyyanen zam devreye girecek. Buna göre; maaşı bin lira ve altında olan emekliler 100 lira seyyanen zam alacak.

ÇİFTE ZAM OLACAK 

Ocak-Mart enflasyonu yüzde 3.03 çıkarken, bu yılın ilk yarısında enflasyonun yüzde 5 civarında gerçekleşebileceği beklentisi oluştu. Bu tahmin tutarsa, yaklaşık 8.9 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisinin maaşında Temmuz'da yüzde 5 artış olacak. Bu emeklilerden yaklaşık 5 milyonu da bu artışa ilave olarak seyyanen zamdan yararlanacak. 3 milyon 300 bin emekli 100 lira, 1 milyon 785 bin emekli de 1-99 lira arasında seyyanen zam alacak. Yapılacak çifte zam taban aylıkları da yükseltecek. Yüzde 5 artış ve 100 liralık seyyanen zamla birlikte, en düşük işçi emekli aylığı 700 liradan 835 liraya çıkacak. Eğer seyyanen zam düzenlemesi yapılmasaydı, en düşük aylık Temmuz'da 735 liraya çıkacaktı. Yine çifte zamla, en düşük Bağ- Kur esnaf emeklisi aylığı 832 liradan 973 liraya, en düşük Bağ-Kur tarım emeklisi aylığı da 747 liraya yükselecek.

YORUMLAR 6
  • madur 9 yıl önce Şikayet Et
    vay be emeklı senelerdır boyle bır zam gormedı bırde hergun emeklı zammı haberı var yeter artık emklıye o kadar zam verdınızkı emeklı maasları en dusuk emeklı maası mılletvekılı maasını gectı tesekkur edıyoruz
    Cevapla
  • Yaren 9 yıl önce Şikayet Et
    Memur emeklisinide inşallah teyet geçmezler
    Cevapla
  • haydar 9 yıl önce Şikayet Et
    Cocuk kandiriyorlar sanki
    Cevapla
  • reis 9 yıl önce Şikayet Et
    Mahkemeden çıksın artık şu itibak artık hayırlısıyla.
    Cevapla
  • Bozoklu haluk 9 yıl önce Şikayet Et
    Vaybe Cumhuriyet tarihinin en büyük zammı. Emekli vekil zammı bile geride kaldı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle