Elektrik kesintilerinin Kocaeli'ne maliyeti

KSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeytinoğlu: "Elektrik kesintisinin Kocaeli ölçeğinde yaklaşık 50 milyon dolarlık bir maliyeti olduğunu tahmin ediyoruz"

Elektrik kesintilerinin Kocaeli'ne maliyeti
Elektrik kesintilerinin Kocaeli'ne maliyeti
GİRİŞ 01.04.2015 18:09 GÜNCELLEME 01.04.2015 18:09

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, dünkü elektrik kesintisine ilişkin, "Elektrik kesintisinin Kocaeli ölçeğinde yaklaşık 50 milyon dolarlık bir maliyeti olduğunu tahmin ediyoruz" dedi.

Zeytinoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünkü elektrik kesintisi dolayısıyla bütün şirketlerde üretimin durduğunu, 30 dakikalık kesintinin ardından fabrikaların işçilerini evlerine gönderdiğini söyledi.

Bu durumun fabrikalar ölçeğinde bir günlük üretim kaybı olarak nitelendirilebileceğini ifade eden Zeytinoğlu, şunları kaydetti:

"Kocaeli olarak Türkiye'nin imalat sanayisinin yüzde 13'ünü gerçekleştiriyoruz, 15.00'den sonra kısmi elektrik verilmeye başlandı. Kesinti hiç arzu etmediğimiz bir olaydı. Bütün fabrikaların jeneratörleri var ama bunlar yangın pompası veya bilgisayarların çalışması için. Dolayısıyla talihsiz bir gün yaşandı. Elektrik kesintisinin Kocaeli ölçeğinde yaklaşık 50 milyon dolarlık bir maliyeti olduğunu tahmin ediyoruz. Bunun ne kadarı yok olmuştur bilemiyorum ama 50 milyon civarında bir maliyet var."

Kesintinin enerji yetersizliğinden kaynaklanmamasının önemli olduğunu dile getiren Zeytinoğlu, "Dolayısıyla inşallah bir daha olmaz. Önemli olan arızanın neden olduğunu bulup bir daha olmamasını sağlamaktır" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA