Balıkesir'de tarla faresi tespiti

Geçen yıl hububatta kayıplara yol açtığı belirtilen tarla farelerine yönelik tarım alanlarında tarama çalışmaları yapılıyor

Balıkesir'de tarla faresi tespiti
Balıkesir'de tarla faresi tespiti
GİRİŞ 01.04.2015 17:31 GÜNCELLEME 01.04.2015 17:31

Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, geçen yıl hububatta kayıplara yol açtığı belirtilen tarla farelerine yönelik tarım alanlarında tarama çalışmaları yapıyor.

Çalışmaların yürütüldüğü Manyas'da İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli ziraat mühendisleri, gittikleri kırsal yerleşim birimlerinde tarla faresi taraması yaptıktan sonra arazilerin sahiplerine etkin mücadele konusunda bilgi veriyor.

İlçe Müdürü Ramazan Alan, tarla farelerinin toprakta açtıkları galerilerde yaşadıklarını belirterek, bir galeride 4-12 adet giriş deliği olabileceğini söyledi.

En çok geceleri aktif olan farelerin sadece hububat değil birçok tarım ürününe zarar verebildiğini ifade eden Alan, mücadelenin ise fare deliklerini suyla doldurarak, kapan kurarak, tarla temizliği yaparak gerçekleştirilebileceğini kaydetti.

Kedi, köpek, tilki, gelincik, sansar ve leylek gibi hayvanların fareleri baskı altında tuttuklarını dile getiren Alan, "Bu hayvanlara zarar verilmemesi, korunması fareyle mücadelede önemli rol oynuyor. Mücadele bu aylarda yapılırsa etkili oluyor. Üreticilerimizin katılımıyla bu dönem iyi bir mücadele yapacağız" diye konuştu.

KAYNAK: AA