Şimşek: Türkiye'de Kürt sorunu vardır

Türk-Arap Ekonomi Forumu'na katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Türkiye'de bir Kürt sorunu vardır" dedi.

Şimşek: Türkiye'de Kürt sorunu vardır
Şimşek: Türkiye'de Kürt sorunu vardır
GİRİŞ 01.04.2015 14:27 GÜNCELLEME 01.04.2015 14:27
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Bakan Şimşek katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi: “40 bin ölüm bundan dolayı gerçekleşti. Geçtiğimiz 30 sene zarfından neredeyse 40 bin kişi hayatını kaybetmiştir. Ekonomik açıdan ise maliyeti, 300 milyar dolardır. Diğer tahminlere göre de dolaylı kayıplar da var, 500 milyar dolar. Ama biz artık milyarlarca dolar kaybetmek hiç istemiyoruz. Biz bu parayı, eğitime, alt yapıya kanalize etmek istiyoruz. Benim hükümetim şu anda bir barış süreci üzerinde çalışmakta ve bunu başarıyla sürdürmektedir. Silahsızlanma çağrısı yapılmaktadır ve bu çok önemli bir ileriye dönük adımdır. Bu önümüzdeki dönemde başarıya kavuşabilir. Mezheplerle ilgili problem bu şekilde ele alınacak olursa Türkiye bir ilham kaynağı olacaktır." 

Şimşek ayrıca, “Eğer Kürt sorunu çözebilirsek, bu barış süreci sonunda o zaman Türkiye'nin GSMH her yıl yüzde 1 artabilecektir. Bu bölgede de etkisini gösterecektir" ifadelerini kullandı. 

“TÜRKİYE AB'YE GİRMESE BİLE AVRUPA'NIN BİR NORVEÇ'İ, BİR İSVİÇRE'Sİ HALİNE GELECEK"

Bakan Şimşek, “Kamuoyuna baktığınızda siyasetin istikrara kavuştuğunu, pek bir değişiğim olmayacağını görüyorsunuz" dedi.

Bakan Şimşek, Türkiye'nin AB'ye girse de girmese de en iyi küresel yönetişim standartlarına kavuşmak istediğini ifade ederek, “Yönetişim konusunda, mevzuat konusunda, iş dünyasındaki uygulama konusunda ve demokrasi standardı konusunda henüz hedefe ulaşamadık ama kararlıyız. Yani bir AB üyesi olmak için ne gerekiyorsa onları yapacağız. Türkiye AB'ye girmese bile Avrupa'nın bir Norveç'i, bir İsviçre'si haline gelecek. Dolayısıyla karşılıklı bir kazan-kazan durumu ortaya çıkacak. Dolayısıyla AB hala bizim için geçerli" diye konuştu. 

“MERKEZ BANKAMIZ BAĞIMSIZDIR"

Şimşek, konuşmasının ardından gerçekleştirilen panele de katıldı. Panelde yaptığı konuşmasında Şimşek, “Merkez Bankamız bağımsızdır ve kararları ekonomik rasyonlara göre verirler. Bizim para politikası standartlarımız nispeten daha gevşektir ama fiskal politikalarımız nispeten daha katıdır" dedi. Şimşek ayrıca doların küresel bazdaki yükselişinin gelişmekte olan ülkeler için iyi olmadığını ifade etti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 17
  • toprak 8 yıl önce Şikayet Et
    Bi karar verin var mı yok mu bizde ona göre davranalım :))))))))))))))))
    Cevapla
  • karakoç 8 yıl önce Şikayet Et
    Sn. CB mız yok dedi. o ne dediyse odur. onun yok dediğine var diyemezsin. biz sana değil ona oy veriyoruz.
    Cevapla
  • abdullah 8 yıl önce Şikayet Et
    o neye yok derse siz var demeyecek misiniz? bu kural genel mi? her konuda geçerli mi? ekonnomik... siyasi... dini... gibi....
    Cevapla
  • canan 8 yıl önce Şikayet Et
    kaçak elektrik kullanan kürt sorunu var.
    Cevapla
  • serdar 8 yıl önce Şikayet Et
    kürtlerin malı fırat ne demek. fırat ta kürtlerin babasının malımı? amma saçma yazmışsın (alanya).peki çin ve israil (o elektrik nasıl onlarınsa) babasının hayrınamı üretipte bedava dağıtıyor? o elektriğin parasını nerden alıyor?
    Cevapla
  • alanya 8 yıl önce Şikayet Et
    elektrik senin babanin mi? doguda elketrik cin ve israil firmalarina ait! ve o elektrik kurtlerin firatindan uretiliyor. millet iranda rusyada petrolun ciktigi bolgelerde petrole para odemiyor, niye firat dicle murat nehrinden cikan elektrige cinve israillilere para odeyelim ki?
    Cevapla
  • zihni 8 yıl önce Şikayet Et
    Bir de sorunu öğrenebilsek. Herkes sorun diyor ama sorunun ne olduğu belirsiz.
    Cevapla
  • sorun 8 yıl önce Şikayet Et
    Evet bakanım haklısınız , kürtler bir sorunsunuz malesef, asil Türk milletinin ayağına bağ olmuşş bir sorun :(
    Cevapla
  • 571 8 yıl önce Şikayet Et
    haklısın öyleyse bu bağdan kurtulun
    Cevapla
  • osman 8 yıl önce Şikayet Et
    boşboğaz türk biri olarak senin gibilerden utanıyorum kürt sorunu yok pkk sorunu var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle