Patronlardan silah bırakma çağrısına destek

Doğu ve Güneydoğulu iş adamları, PKK'ya silah bırakma çağrısının bölgede yatırımları artırmasını bekliyor.

Patronlardan silah bırakma çağrısına destek
Patronlardan silah bırakma çağrısına destek
GİRİŞ 15.03.2015 11:28 GÜNCELLEME 15.03.2015 11:28

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 40 yıldan bu yana yaşanan terör olayları nedeniyle Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinin bir türlü hak ettiği ve beklediği yatırımları alamadığını söyledi.

İş dünyasının, haklı olarak, can güvenliğinin olmadığı bir yerde yatırım yapmak istemediğini ve bölgede uzun yıllardır yatırım yapan kendileri gibi iş adamları ile sanayicilerin kalifiye iş gücünü bu bölgelere çekebilmek için Batı'daki illere göre en az yüzde 30 daha fazla ücret ödediklerini belirten Özdemir, işsizliğin de bölgedeki en büyük sosyal yaralardan biri olduğunu kaydetti.

Hükümetin inisiyatifi ile başlayan Çözüm Süreci ve bunun yarattığı çatışmasızlık ortamının kendilerini büyük ölçüde umutlandırdığını dile getiren Özdemir, şu ifadeleri kullandı:

"Silahsızlanma çağrısı sürecin geliştiğini ve önemli bir aşamaya geldiğini gösteriyor. İş dünyası olarak bizler bölgede barış ve istikrar ortamının sağlanmasını, yatırım ortamının iyileşmesini yürekten destekliyoruz ancak bu sayede bölge insanı hak ettiği refah ve yaşam seviyesine ulaşabilecektir. Yapılan bu çağrının karşılık bulması durumunda Limak Grubu olarak, bölgeye yapılacak yatırımların çok hızla artmasını bekliyoruz. Silahsızlanma süreci ve bölgedeki diğer ülkelerin de siyasi istikrara kavuşması halinde ekonomik açıdan Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgeleri, yatırımlar konusunda Türkiye'nin yeni cazibe merkezi olacaktır."

"Bölgeye daha fazla yatırım yapılacak"

IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen de silahları bırakma çağrısının acıların dinmesi adına kendisinde de heyecan yarattığını söyledi.

Bir bölgede ekonomik faaliyetin gerçekleşebilmesi için huzur ve güven ortamının şart olduğunu vurgulayan Çeçen, "Huzur ve güven ortamında bölgenin yer altı ve zenginlikleri su yüzüne çıkacaktır. Böyle bir ortam da gerek yurtiçi gerekse yurtdışı yatırımcıların bölgeye daha fazla yatırım yapmaları sonucunu doğuracaktır. Bu da hem bölge hem de ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır" dedi.

Sürecin kısa zamanda sonuçlanacağı ve insanların mutlu olacağına yönelik inancını dile getiren Çeçen, "Kişisel olarak ben eğitime çok önem veriyorum. Bu yüzden Ağrı'da bir üniversite kurarak devlete bağışladım. Bölge için eğitimin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ticari olarak bakıldığında da böyle bir ortamda biz de bölgedeki yatırım olanaklarını araştırırız ve o bölgenin insanı olarak yatırım yapmayı düşünürüm" değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA