TOBB ETÜ ve IBM, Ankara'da Büyük Veri Laboratuvarı açtı

IBM Türk ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesince (TOBB ETÜ), Ankara'da "Büyük Veri Analizi Laboratuvarı" açıldı

TOBB ETÜ ve IBM, Ankara'da Büyük Veri Laboratuvarı açtı
TOBB ETÜ ve IBM, Ankara'da Büyük Veri Laboratuvarı açtı
GİRİŞ 06.03.2015 13:42 GÜNCELLEME 06.03.2015 13:42

IBM Türk Genel Müdürü Isabel Gomez Cagigas, TOBB ETÜ Teknoloji Merkezinde gerçekleştirilen açılışta, günümüzde her şeyin analitikle ilgili olduğunu, bu alanda öğrencilerin daha iyi eğitim alması gerektiğini söyledi.

Günümüzde insan yardımı almadan kendi kendine düşünen bilgisayarların üretildiğini ifade eden Cagigas, "Onları nasıl düşünmeleri konusunda programlıyoruz. Bunları ticarileştirip sağlık sektöründe kullanmaya başladık. Hepsi analitik ile ilgili çalışıyor” dedi.

TOBB ETÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Alanyalı da akademi ile endüstri arasında sağlıklı bir geçiş noktası oluşturmayı amaçladıklarını belirterek, “Yeni teknolojileri almak ve onları daha da olgunlaştırarak ürün haline dönüştürmek üniversite için çok önemli" diye konuştu.

TOBB ETÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Erdoğan Doğdu da son yıllarda özel sektörde ve kamu sektöründe veri mühendislerine olan gereksinimin arttığını, bu nedenle öğrencileri veri bilimi alanındaki kariyerlere hazırladıklarını kaydetti.

“IBM Büyük Veri Analiz Laboratuvarı” öğrencilerin büyük veri ve analitik teknolojisi alanında beceriler kazanmasına yardımcı olurken; yüksek lisans ve doktora öğrencilerini de veri bilimi alanındaki kariyerleri ile büyük veri ve analitik teknolojisinde inovasyon için hazırlayacak.

KAYNAK: AA