DİKA'nın programına Şırnak’tan 11 proje başvurusu

Dicle Kalkınma Ajansı'nın (DİKA) "Kentsel ve Çevresel Altyapının İyileştirilmesi Mali Destek Programı”na Şırnak’tan 11 proje başvurusu yapıldığı bildirildi.

DİKA'nın programına Şırnak’tan 11 proje başvurusu
DİKA'nın programına Şırnak’tan 11 proje başvurusu
GİRİŞ 04.03.2015 00:14 GÜNCELLEME 04.03.2015 00:14

DİKA Şırnak Koordinatörü Faik Buğday, yaptığı açıklamada, Mali Destek Programına Şırnak’tan 11, Mardin’den 10, Batman’dan 8 ve Siirt’ten 5 proje başvurusu gerçekleştirildiğini belirterek, programlarının tanıtımı ve duyurulması kapsamda bilboardlara ilan verdiklerini, kurumlara yazı yazdıklarını, bilgilendirme toplantıları yaptıklarını ve proje yazma kapasitesinin artması için kurumlarda proje yazan kişilere destek olduklarını belirtti.

Programa Şırnak Belediyesinin 2 proje, Cizre Belediyesinin 2 proje, Beytüşşebap Belediyesi, Şırnak İl Özel İdaresi, Kasrik Belediyesi, Silopi Belediyesi, Uludere Belediyesi, İdil Belediyesi, ve İdil Köylere Hizmet Götürme Birliğinin de birer proje ile başvurduğunu ifade eden Buğday, şu ifadelere yer verdi:

"Projelerin tamamı Bağımsız Değerlendiriciler ve alanında en az yedi yıllık tecrübeye sahip kamu kurum, kuruluş ya da üniversite mensubu Değerlendirme Komitesi üyeleri tarafından değerlendirilerek başarılı projeler belirlenecektir. Ayrıca Ajans Genel Sekreterliği tarafından ilgili projelerin destek miktarları piyasa koşulları ile uyumlu olarak revize edilecek ve risk değerlendirmesi yapıldıktan sonra desteklenecek projelerin listesi Ajans Yönetim Kurulu onayına sunulacaktır. Sürecin sonunda destek almaya hak kazanan proje sahipleri ile DİKA arasında sözleşme imzalanacaktır."

KAYNAK: AA