Şubat ayı ihracat rakamları

GTO Başkanı Bartık: "İhracattaki düşüşü telafi etmek için yeni pazarlara yönelmek gerekiyor"

Şubat ayı ihracat rakamları
Şubat ayı ihracat rakamları
GİRİŞ 01.03.2015 16:38 GÜNCELLEME 01.03.2015 16:38

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık, ihracattaki düşüşü telafi etmek için yeni pazarlara yönelmek gerektiğini bildirdi.

Bartık, yaptığı yazılı açıklamada, Gaziantep'ten şubat ayında gerçekleştirilen ihracatın, geçen yılın aynı dönemine yüzde göre 9,6 azaldığını ancak Gaziantep'in ihracat sıralamasındaki 6'ncılık unvanını koruduğunu belirtti.

İhracat rakamlarının istedikleri gibi gelmediğini aktaran Bartık, "Bu rakamlar bizi yıldırmamalı. İhracatımız geçen yıla göre istemesek de yüzde 9,6 düşerek 477 milyon 865 bin dolar oldu. İhracattaki düşüşü telafi etmek için yeni pazarlara yönelmek gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Gaziantep iş dünyasının farklı noktalara ürün pazarladığına dikkati çeken Bartık, şunları kaydetti:

"Ortadoğu'da yaşanan olaylar ile petrol fiyatlarındaki düşüş, paritedeki aşırı dalgalanma ve avronun değer kaybetmesinin ihracatı olumsuz etkiledi. Türkiye genelinde bir düşüş yaşanıyor. Sorunun ilerleyen aylarda düzeleceğini ümit ediyorum. İran ve Rusya pazarına daha fazla odaklanmak gerekiyor. İhracattaki düşüşü tersine çevirmek için elimizden geleni yapıyoruz."

KAYNAK: AA