Şubat ayı ihracat rakamları

Gaziantep'ten şubat ayında 477 milyon 865 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi

Şubat ayı ihracat rakamları
Şubat ayı ihracat rakamları
GİRİŞ 01.03.2015 14:00 GÜNCELLEME 01.03.2015 14:00

Gaziantep'ten, şubat ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,6 azalışla 477 milyon 865 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildiği bildirildi.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Gaziantep'in, şubatta en fazla ihracat yapan iller arasında 6. sıradaki yerini koruduğunu belirtti.

Bu yılın ocak-şubat döneminde ihracatın 994 milyon dolara ulaştığını ifade eden Konukoğlu, küresel durgunluk, yakın coğrafyadaki ülkelerde yaşanan iç karışıklık ve paritede yaşanan olumsuz hareketlerin ihracat dinamikleri için risk unsuru oluşturduğunu vurguladı.

Türkiye'de en fazla ihracat gerçekleştiren ilk 10 şehrin tamamında ihracatın düştüğüne işaret eden Konukoğlu, şunları kaydetti:

"Gaziantep'ten, bu yılın şubat ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,6 azalışla 477 milyon 865 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Gaziantep'in düşüş oranı Türkiye ortalamasının altında kalıyor. Sadece şehrimizin değil ülkemizin ihracatındaki gerilemeden biz de hoşnut değiliz ancak dünya ekonomisi sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Küresel talepte yaşanan daralma, en önemli ihracat pazarlarımızda yaşanan sorunlar tüm çabamıza rağmen ihracatımızı olumsuz etkiliyor. İhracatımızın tekrar toparlanarak ivme kazanacağına inanıyoruz."

Gaziantep'in her zaman lokomotif şehirlerden biri olduğunu aktaran Konukoğlu, bütün olumsuzluklara rağmen üreten, istihdam sağlayan, katma değer yaratan, dünya pazarlarında risk alan ve rekabet eden iş adamlarına teşekkür etti.

Gaziantep'in ülkenin ekonomik büyümesinde ve ihracatında üstlendiği önemli görevin farkında olduklarını vurgulayan Konukoğlu,"Bu nedenle, ihracatçılarımızın önünü açmak için çözüm yolları aramaya devam ediyoruz. Bu rakamları çok daha yukarı çekebilecek kapasiteye sahibiz. Azimle çalışan ihracatçılarımız sayesinde bu kayıplarımızı önümüzdeki dönemde gidereceğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA