THY’den İngiliz kızlar hakkında açıklama

Türk Hava Yolları (THY), Türkiye’ye gelen 3 İngiliz kızı ile ilgili açıklama yaptı.

THY’den İngiliz kızlar hakkında açıklama
THY’den İngiliz kızlar hakkında açıklama
GİRİŞ 27.02.2015 11:58 GÜNCELLEME 27.02.2015 11:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Açıklamada, “Türk Hava Yolları, 12-18 yaş aralığındaki genç yolcuların, Uluslararası Hava Taşımacıları Birliği (IATA) kuralları çerçevesinde yalnız seyahat etmelerine imkan sağlamaktadır” denildi.

İngiltere Parlamentosu İçişleri Komisyonu’nun, Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil’i Suriye’ye giden İngiliz kızlarla ilgili üyelerin sorularını yanıtlamak üzere komisyona davet etmesinin ardından Türk Hava Yolları yazılı bir basın açıklaması yayınladı.

Yapılan açıklamada, “17 Şubat 2015 tarihinde İngiltere’den Türkiye‘ye seyahat eden 3 İngiliz vatandaşı genç kız hakkında çıkan haberlerle ilgili olarak, Türk Hava Yolları olarak açıklama yapmak gereği doğmuştur” denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi; “Türk Hava Yolları, ilgili resmi makamlarca talep edilen bilgi temini konusunda gerekli işbirliğini sürdürmekte olup, soruşturması halen devam eden konuyla ilgili medya kuruluşlarından gelen sorulara cevap verememektedir. Türk Hava Yolları, 12 - 18 yaş aralığındaki genç yolcuların, Uluslararası Hava Taşımacıları Birliği (IATA) kuralları çerçevesinde yalnız seyahat etmelerine imkan sağlamaktadır. Ayrıca, Türk Hava Yolları’nın bu konudaki prosedürleri uluslararası ve ulusal havacılık otoritelerinin uygulamalarıyla ve İngiliz havacılık güvenliği ile ilgili kanunlarla da uyum göstermektedir. Türk Hava Yolları’nın tek başına seyahat eden genç ve çocuk yolcularla ilgili uygulamaları hakkındaki bilgiler, http://www.turkishairlines.com/tr-tr/ adresinden öğrenilebilir.” 

YORUMLAR 1
  • hayret_birşey 9 yıl önce Şikayet Et
    Kamunun da ortak olduğu bir şirketin genel müdürünü İngiliz içişleri komisyonu ne hakla sorguya çekebiliyor? Varsa bir sıkıntıları yazı ile sorarlar, yazı ile de cevaplarını alırlar. Hayret birşey. İlla şirketten birisi gelsin cevaplasın derlerse, o zaman Türk Havayolları'nın Londra temsilcisini çağırırlar. İngilizler Türkiye'yi müstemlekeleri olarak mı görüyorlar? Dışişleri'nin izin vermemesi lazım. Genel müdür, komisyona şirketin Londra temsilcisini göndersin...
    Cevapla