Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye KPSS ile işçi alımı kararı

Şeker-İş Kastamonu Şube Başkanı Çuhadaroğlu: - "Soruyorum, bu fabrikalarımızda 25-30 senedir mevsimlik çalışarak ömrünü buraya veren arkadaşlarımız dururken, dışarıdan atama yoluyla işçi almak ne insanlığa, ne hakkaniyete ne de Allah rızasına sığar mı?"

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye KPSS ile işçi alımı kararı
Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye KPSS ile işçi alımı kararı
GİRİŞ 26.02.2015 18:38 GÜNCELLEME 26.02.2015 18:38

Türkiye Şeker ve Gıda Sanayii İşçileri Sendikası (Şeker-İş) Kastamonu Şube Başkanı Ali Çuhadaroğlu, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye KPSS ile işçi alımı kararına ilişkin, "Soruyorum, bu fabrikalarımızda 25-30 senedir mevsimlik çalışarak ömrünü buraya veren arkadaşlarımız dururken, dışarıdan atama yoluyla işçi almak ne insanlığa, ne hakkaniyete ne de Allah rızasına sığar mı?" dedi.

Çuhadaroğlu, sendikada düzenlediği basın toplantısında, fabrikaya emeğini, yüreğini ve gençliğini verdiğini söyledi.

İşçilerin yıllardır kadro hayaliyle yaşadığını ifade eden Çuhadaroğlu, şöyle konuştu:

"Bu arkadaşlarımızın vebalini kimler verecektir? Allah da kul da bundan razı gelmez. Bir an evvel bu yanlış karardan dönülmezse 'bu vebalin altından bu dünyada kalktık' sansalar bile ahirette kalkamazlar. Bu feryat bugün 25 şeker fabrikasında yankılanmaktadır. Soruyorum, bu fabrikalarımızda 25-30 senedir mevsimlik çalışarak ömrünü buraya veren arkadaşlarımız dururken, dışarıdan atama yoluyla işçi almak ne insanlığa, ne hakkaniyete, ne de Allah rızasına sığar mı? Biz her ortamda fabrikamızdaki eleman eksikliğinden bahsettik ancak olmazsa olmazımız ve önceliğimiz, hep mevsimlik arkadaşlarımıza kadro verilmesiydi. Bunun hakkaniyeti de doğrusu da buydu."

Yeni eleman alımında iş yerinde oluşabilecek huzursuzluk ve iş kazalarının sorumluluğunu kimsenin alamayacağını öne süren Çuhadaroğlu, "Genel merkezimizin yaptığı çalışmayla Çalışma Bakanlığına da iletilen teklifte mevsimlik işçilerimize kadro verilmesi halinde şimdi alınacak işçilere ödenecek ücretten daha düşük ücretle çalışmayı kabul ettik. Bunu kabul etmişken, Özelleştirme İdaresinden böyle bir karar çıkması ,bütün şeker çalışanlarını derinden yaralamıştır" değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA