İşte Başbakanlık'taki görüşmenin perde arkası

Dün Ankara kulisleri sallayan istifa iddiasının perde arkası belli olurken Başbakanlık yetkililerinden açıklama geldi.

İşte Başbakanlık'taki görüşmenin perde arkası
İşte Başbakanlık'taki görüşmenin perde arkası
GİRİŞ 26.02.2015 15:40 GÜNCELLEME 26.02.2015 15:48
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile dün Başbakanlık Resmi Konutu'nda yaptığı 2.5 saatlik görüşme sonrasında ortaya Ali Babacan'ın ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın istifa edeceği yönünde iddialar atıldı.


Söz konusu iddiaya ise Hükümet kanadından ilk cevap Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'dan geldi. Yıldız, Meclis'te kendisine yöneltilen bu iddiaya "Böyle bir şey sözkonusu değil" diyerek cevap verdi. 

BAŞBAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın istifa iddialarını reddeden Başbakanlık yetkilileri  "İddiaların nereden kaynaklandığını anlamıyoruz." şeklinde açıklama yaptı.

SÜRPRİZ DEĞİL PLANLI

Görüşme ile ilgili edinilen bilgilere göre ise; söz konusu iddialarla gündeme gelen görüşmenin bahsedildiği gibi ''sürpriz'' değil planlı ve olağan bir görüşme olduğu ortaya çıktı.

2.5 SAATLİK G-20 BRİFİNGİ

Başbakan Davutoğlu'nun ABD'ye yapacağı ziyaret öcesinde Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile G-20 kapsamında yapılanları değerlendirmek üzere bir araya geldiği öğrenildi. Babacan'ın Davutoğlu'na bu kapsamda 2.5 saatlik bir brifing verildiği belirtildi.

MERKEZ'İN KARARI DA GÖRÜŞÜLDÜ

Söz konusu görüşmede Merkez Bankası'nın son aldığı faiz indirimi kararı ile ilgili de bir görüşme gerçekleştirildiği ifade edildi.

YORUMLAR 25
  • güven doğru 9 yıl önce Şikayet Et
    Başarı;memurlarda değil,memurların başarılı olabilecek önerilerini tesbit edebilip,onların rahatça hareketini sağlayıp ülkeyi,imf nin kapısındaki dilencilikden,7 sente muhtaç halden kurtarıp,imf yi borçlandıracak hale getiren baş amirindir!
    Cevapla
  • sercan 9 yıl önce Şikayet Et
    cumhurbaşkanı haklı faiz düşmeli idi,ama çök daha önceleri,şimdi merkezi zorlamak hem ülkenin hemde ekonominin zararınadır,örnek doğalgaz indirimini dolar yüksek diye halka yansıtamayacaklarını dediler.her malı dövizle alıyorsun,faizle oynuyorsun,tamam faiz haram ama yüzde 1 bile olsa haram devam eder,hadi sıfırla bakalım.yarın ben dolar alayım hemen toplantı yapar faiz artırır,bir kez yaptıda,hemde rekor artışla diyecek söz bulamıyorum.
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanımız bürokratlarımızı istifaya zorluyor,medya aracılığıyla konuşuyor.Sanırım kendisini ateşli savunan bilgisinden şüphe duyduğum Yiğit BULUT u başa getirmek istiyor.
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    Bence Ali BABACAN istifa edip CHP.den milletvekili adayı olmalı.Ali BABACAN ülkemizin ekonomi dalında değeridir ve partiler üstü olmalıdır.CHP de rekor oylar alacağını düşünüyorum.
    Cevapla
  • türkmen beyi 9 yıl önce Şikayet Et
    batılı ülkelrde merkez bankası ve benzeri mali kurumlar değişen hükümet politikaları karşısında günübirlik manevralara feda edilmesinler diye bağımsızdırlar, bizdede bu stratejiyle kuruldular. ama gel gör ki statüko altında ezilecekler gibi. yazık hem de çok yazık güzel ülkeme. keşke merkeze karışılmasa. Allahtan başçıyı görevden almak kanunen mümkün değil. gidişat kötü gardaşlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle