Evlenenlere 12 maaş verilecek

Sosyal Yardımlar ve Primsiz Ödemeler Yasa Taslağı ile ilgili bilgi veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu evlenecek çiftlere bir müjde verdi.

Evlenenlere 12 maaş verilecek
Evlenenlere 12 maaş verilecek
GİRİŞ 27.12.2005 11:50 GÜNCELLEME 27.12.2005 11:50

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Sosyal Yardımlar ve Primsiz Ödemeler Yasa Taslağı'nın ölen sigortalının eşi ve kızları evlenirken 12 maaş tutarında yardım yapılmasını öngördüğünü belirtti. Başesgioğlu, İstihdama Hazırlama Eğitimleri Projesi'nin sertifika törenine katılmak üzere Ankara Sanayi Odası'na gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Başesgioğlu, sosyal güvenlik reformu çerçevesinde hazırlanan Sosyal Yardımlar ve Primsiz Ödemeler Yasa Taslağı'nın ölen sigortalının eşi ve kızlarına evlenirken 12 maaş tutarında yardım yapılmasının öngörüldüğünü anımsatarak, bunu nasıl değerlendirdiğini
soran gazeteciye, şu yanıtı verdi:

"Sosyal güvenlik reform çalışmaları devam ediyor. Bunun içinde önemli bir bileşen sosyal yardımlar ve primsiz ödemelerle ilgili kısım. Primsiz ödemelerde cenaze, evlendirme ve işe yerleştirme yardımı verilmesini öngören bir düşüncemiz var. Bu konu sosyal yardımlar ve primsiz ödemeler kanun taslağı içinde. Taslak şu anda elimizde, henüz parlamentoya sevk etmedik. Ama içinde böyle bir hüküm var."

Başesgioğlu, bir başka soruyu yanıtlarken sosyal güvenlik reformunun amacının, sosyal güvenlik kurumları arasındaki standart farklılıkları gidererek, herkesin eşit sağlık, emeklilik ve sosyal yardım hizmetinden yararlanmasını sağlamak olduğunu vurguladı.
Bakan Başesgioğlu, taslağı ne zaman bakanlar kuruluna
göndereceklerinin sorulması üzerine ise çalışmaların sürdüğünü, taslağın kapsamının geniş olduğunu belirtti.