Ocak ayı ihracat rakamları

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul: - "İlk ay ihracatında mevsim koşulları, eksik iş günü ve paritede yaşanan gerilemeden dolayı genel düşüş var"

Ocak ayı ihracat rakamları
Ocak ayı ihracat rakamları
GİRİŞ 03.02.2015 11:42 GÜNCELLEME 03.02.2015 11:42

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, ocakta ihracatın düşmesinde mevsim koşulları, eksik iş günü ve paritede yaşanan gerilemenin etkisi olduğunu bildirdi.

Kösemusul, yaptığı yazılı açıklamada, ocakta ihracatın geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9,8 düşüşle 10 milyar 804 milyon dolar olarak gerçekleştiğini, 12 aylık dış satımın ise yüzde 2,5 artışla 156 milyar 118 milyon dolara çıktığını kaydetti.

"İlk ay ihracatında mevsim koşulları, eksik iş günü ve paritede yaşanan gerilemeden dolayı genel düşüş var" ifadesini kullanan Kösemusul, dış satımda otomotiv endüstrisinin ağırlığının sürdüğünü, ocak genel ihracatında 1 milyar 730 milyon dolarlık payı bulunduğunu vurguladı.

Kösemusul, Sakarya'nın ocak ihracat sıralamasında 178 milyon 78 bin dolarla 9'uncu sırada yer aldığına işaret ederek, "Sakaryamız ve ülkemiz ihracatına katkı veren iş dünyamızı kutluyor, başarıların artarak sürmesini diliyorum. İnşallah bu düşüş devam etmeyecek, gayretimiz daha da artacak ve ihracat hedefimize ulaşacağız" değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA