GAPTARIM ve GAPFOOD fuarları kapılarını açıyor

"6. GAPTARIM" ve "11. GAPFOOD" fuarları, 5 Şubat'ta Gaziantep'te açılacak

GAPTARIM ve GAPFOOD fuarları kapılarını açıyor
GAPTARIM ve GAPFOOD fuarları kapılarını açıyor
GİRİŞ 01.02.2015 13:08 GÜNCELLEME 01.02.2015 13:08

Sektörü temsil eden büyük markaları buluşturan "6. Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı" (GAPTARIM) ve "11. Gıda, Gıda Teknolojileri ve Ambalaj Fuarı" (GAPFOOD), 5 Şubat'ta kapılarını açacak.

Gaziantep Sanayi Odasından (GSO) yapılan açıklamaya göre, GSO'nun desteğiyle, Akort Fuarcılık tarafından düzenlenen GAPTARIM ve GAPFOOD fuarlarının açılış töreni, Ortadoğu Fuar Merkezi'nde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in de katılımıyla gerçekleştirilecek.

Her geçen yıl daha fazla ilgi gören fuarda, tarım makineleri, traktör ve ekipmanları, hayvansal üretim makineleri, yem katkı maddeleri ve gıda ürünlerine kadar geniş bir yelpazede ürünler ve tarımsal faaliyetler sergilenecek.

Fuarda, Gaziantep başta olmak üzere Adana, Adıyaman, Ankara, Bursa, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Konya, Kocaeli, Mersin, Rize, Sakarya, Siirt, Şanlıurfa, Trabzon, Tokat ve Yozgat illerinden 130 firma stant açacak.

Fuar, 3 gün boyunca gezilebilecek.

"En stratejik sektör, tarım"

Açıklamada görüşlerine yer verilen GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, artan dünya nüfusuna paralel olarak gıda ihtiyacının karşılanmasının en önemli sorun haline geldiğini ifade ederek, bunun da tarım sektörünü içinde yaşanılan yüzyılın en stratejik sektörü haline getirdiğini belirtti.

Konukoğlu, milli gelir ve istihdamdaki payı nedeniyle ekonominin temel unsuru olan tarım sektöründeki büyümenin, toplumun refahı, zenginliği ve sürdürülebilir kalkınma açısından büyük önem taşıdığına dikkati çekti.

"Tarımsal üretimin giderek önem kazandığı günümüzde Gaziantep olarak, iki önemli fuara birden ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz" ifadelerini kullanan Konukoğlu, fuarın iş birliği ve ticari bağlantılar kurmak isteyen işletmeler için büyük fırsat sunduğunu vurguladı.

Konukoğlu, şunları kaydetti:

"2023 hedefleri açısından rekabet gücü yüksek, sürdürülebilir tarım, hayvancılık ve gıda sektörlerinin oluşturulması büyük önem taşıyor. Bu bağlamda biz fuarlarımızla, gerek Gaziantep ve bölgemizdeki gerekse diğer illerimizdeki tarım ve gıda sanayimizin gelişimine destek vererek, rekabet gücünü artırmak ve dünya ihracat pastasından daha fazla pay almasını hedefliyoruz. Modern teknikler kullanarak tarım üretiminin ve verimliliğin artmasını, katma değeri yüksek işlenmiş gıda ürünleriyle ihracatta yüksek büyüme oranlarına ulaşmayı çok önemsiyoruz. Böyle etkin ve kalıcı fuarlar düzenleyerek, tarım ve gıda sektörünün gelişmesine ivme katmak istiyoruz."

GAPTARIM ve GAPFOOD'ın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Konukoğlu, fuarın Gaziantep ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlamasını temenni etti.

KAYNAK: AA