STB Yönetim Kurulu Başkanı Mete:

"Tarım arazilerinin yağmalanmasına göz yumacak gibi bir yakıştırma ile kamuoyu oluşturmaya çalışmak, STB'ye yapılan büyük bir haksızlıktır"

STB Yönetim Kurulu Başkanı Mete:
STB Yönetim Kurulu Başkanı Mete:
GİRİŞ 30.01.2015 17:10 GÜNCELLEME 30.01.2015 17:10

Sakarya Ticaret Borsası (STB) Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Mete, tarım arazilerinin yağmalanmasına göz yumacak yakıştırmayla kamuoyu oluşturmaya çalışmanın STB'ye yapılan büyük haksızlık olduğunu bildirdi.

Mete, yaptığı yazılı açıklamada, son zamanlarda çeşitli platformlarda sıkça dillendirilmeye çalışılan “rant elde edilmek için Toprak Koruma Kurulu'nun üyeleri değiştirildi” şeklindeki haberlerini üzüntüyle karşıladıklarını kaydetti.

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu Uygulama Yönetmeliği’nin "Toprak Koruma Kurulu’nun Teşekkülü" başlıklı 5'inci maddesinde STB'nin kurul üyeliği önceliği bulunduğuna dikkati çeken Mete, "Buna göre Toprak Koruma Kurulunun 2006 yılındaki kuruluşundan itibaren STB; 4 yıl üyeliğini devam ettirmiştir. 2010 yılında bu üyeliğimiz Sakarya Ziraat Odasına bırakılmıştır. Bu görevi 5 yıl süreyle Sakarya Ziraat Odası yapmaktadır" ifadesini kullandı.

Mete, 2014 itibarıyla yeniden yapılanma çalışmalarını tamamladıklarını, görev alanları ve sorumluluklarını genişleterek yeni vizyonla 2015'e başlangıç yaptıklarını vurgulayarak, "Bu çerçevede Toprak Koruma Kurulunda yeniden temsil hakkımızı elde etmek için Sakarya Valiliğine talepte bulunulmuştur. Bu kanuni talebimiz Sakarya Valiliği tarafından uygun görülmüştür" değerlendirmesinde bulundu.

Toprak Koruma Kurulu’ndaki temsil görevini tekrar talep etmelerinin en doğal hakları olduğunu kaydeden Mete, şu ifadelere yer verdi:

"Üye değişikliğinin başka taraflara çekilmek istenmesi tarımda verimliliğin artması ve tarımsal faaliyetlerin geliştirilmesi için gösterdiğimiz özverinin göz ardı edilmesi anlamına gelmektedir. Kazancı topraktan olan bir kuruma sanki tarım arazilerinin yağmalanmasına göz yumacak gibi bir yakıştırmayla kamuoyu oluşturmaya çalışmak, tam anlamıyla STB'ye yapılan büyük bir haksızlıktır.

İlimizin verimli tarım arazilerinin korunması konusundaki hassasiyetimiz bu konuda duyarlı olduğunu ifade eden kişiler ve kurulardan aşağı değildir. Bu gerçeğin bilinmesi ve Toprak Kurulunda yapılan değişikliğin bu çerçeve de değerlendirilmesi hususunu bilgilerinize sunarız."

KAYNAK: AA