Aliağa'da hurda teşviği sevinci

ALTO Başkanı Saka: "Hükümetin koster filosunun yenilenmesi için verdiği hurda teşviği kararı büyük fırsatlar yaratacak"

Aliağa'da hurda teşviği sevinci
Aliağa'da hurda teşviği sevinci
GİRİŞ 30.01.2015 14:24 GÜNCELLEME 30.01.2015 14:24

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, hükümetin koster filosunun yenilenmesi için aldığı hurda teşviği kararının ilçeye önemli katkılar getireceğini belirtti.

Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği’ni (GEMİSANDER) ziyaret eden Saka, hurda teşviki açıklamasının gemi söküm sektörü için çok önemli bir gelişme olduğunu, açıklanan teşvik sisteminin gemi söküm sektörüyle birlikte armatörlere, tersanecilere ve yan sanayicilere de büyük fırsatlar sağlayacağını kaydetti.

GEMİSANDER Başkanı Adem Şimşek ise koster filosundaki 200’ü aşkın geminin yaşının 30’un üzerinde olduğunu, ilk etapta 100 geminin hurda teşvikine girmesinin planlandığını söyledi.

Küresel krizin etkisiyle gemi göre dönüşümünde bir duraklama yaşandığını, bunun etkilerini gidermek adına bir dizi çalışma yapıldığını anlatan Şimşek, AB'nin çıkarmaya hazırlandığı yeni bir yasayla çevreye uyum ve iş güvenliği kriterlerini karşılayan Aliağa'nın AB bayraklı gemilerin söküleceği tek adres haline geleceğini savundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL