Ekonomi Kulübü'nün konuğu Gökçek oldu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AŞTİ'nin Mamak'ta Nata Vega Outlet yakınlarına taşınacağını, AŞTİ'nin de Ulus civarındaki küçük esnaflardan oluşan bir alışveriş merkezine dönüştürüleceğini belirtti.

Ekonomi Kulübü'nün konuğu Gökçek oldu
Ekonomi Kulübü'nün konuğu Gökçek oldu
GİRİŞ 30.01.2015 10:57 GÜNCELLEME 30.01.2015 10:57

Ekonomi Kulübü toplantısının konuğu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek oldu.

Ekonomi Kulübünden yapılan yazılı açıklamada, Gökçek, sanayi ve ticareti destekleme konusunda önemli bir araç olan turizmin geliştirilmesi gerektiğini, Temapark, İnanç Müzesi, termal turizm ve sağlık turizmi ile Ankara'da bu konudaki eksikliğin büyük oranda giderileceğini ifade etti.

Gökçek, yapılmakta olan Temapark'ın içinde 1200'e yakın oyuncağın olacağını, yaklaşık 3 milyonu yurtdışından olmak üzere yılda 10 milyon ziyaretçi beklediklerini kaydetti.

İnanç Müzesi'nin Ferman Bölümü, Bilim Bölümü, Tarih Bölümü, Kutsal Emanetler Bölümü ve Kur'an Mucizeleri Bölümünden oluşacağını bildiren Gökçek, "Kuran Mucizeleri Bölümünde Ayet-i Kerimelerin, Universal stüdyolarında, en yeni sinema teknolojisi ile işlenerek insanların konuyu yaşamasını sağlayan bir atmosferde sunulacak. Bu müzeye giren inançsız biri La ilahe illallah diyerek çıkacak inşallah" ifadelerini kullandı.

Termal turizmin önemine değinen Gökçek, ayrıca Arap işadamlarından içinde tıp, diş ve eczacılık fakültelerini barındıran dünyanın en büyük 4. hastanesinin Ankara'ya kurulmasının sözünü aldığını açıkladı.

Paralel yapıyla mücadeleye devam

Melih Gökçek, genel seçimlerde AK Parti'nin başarısını devam ettireceğini ifade ederek, paralel yapı ile mücadelenin de sürdürüleceğini kaydetti.

Paralel yapıya çok özel bir görev verildiğini belirten Gökçek, "Paralel yapı CHP, MHP, BBP ve HDP'yle birlikte çalışıyor. HDP'nin yüzde 10 barajını aşmasıyla AK Parti'nin bıçak sırtında kalması sağlanmak isteniyor. HDP barajı aşamazsa da temsil edilemediği öne sürülerek ülke yine kaosa sürüklenmeye çalışılacak" değerlendirmesinde bulundu.

Ankapark trafik sorunu oluşturmayacak

Gökçek, Ankapark'ın trafik sorununa yol açmayacağını, yapımı devam eden fuar alanının sanayi ve ticaret odalarından kaynaklanan sorunlardan dolayı henüz bitirilemediğini ifade etti.

AŞTİ'nin Mamak'ta Nata Vega yakınlarına taşınacağını, AŞTİ'nin de Ulus civarındaki küçük esnaflardan oluşan bir alışveriş merkezine dönüştürüleceğini kaydeden Gökçek, hipodromu yıkarak yerine spor kompleksi yapmayı düşündüklerini, Eskişehir yolu üzerine 42 bin kişilik ve Eryaman'a 18 bin kişilik kapasiteli stadyum yapmayı planladıklarını anlattı.

Konuşmasının ardından Gökçek'e, Ekonomi Kulübü Başkanı Ercan Poyraz tarafından Ekonomi Kulübü rozeti takıldı ve Ekonomi Kulübü kol düğmesi ile hat tablosu hediye edildi.

KAYNAK: AA