BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kahraman:

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ferudun Kahraman "Bursa iş dünyasına yeni ufuklar kazandıran Küresel Fuar Acentesi projemiz Türkiye’deki bütün odalara örnek oluyor" dedi.

BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kahraman:
BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kahraman:
GİRİŞ 27.01.2015 21:55 GÜNCELLEME 27.01.2015 21:55

BTSO Hizmet Binası'nda gerçekleştirilen 2015 yılının ilk meclis toplantısında konuşan Kahraman, odanın ocak ayında öne çıkan faaliyetlerini anlattı.

Odanın 16 makro projesinden biri olan "Küresel Fuar Acentesi" projesi kapsamında üyelerini dünyanın dört bir yanına taşıdığını ifade eden Kahraman, “2015 yılında 58 fuar organizasyonu gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bursa iş dünyasına yeni ufuklar kazandıran Küresel Fuar Acentesi projemiz, Türkiye’deki bütün odalara örnek oluyor” diye konuştu.

Kahraman, Bursa’daki Ar-Ge merkezi sayısını artırmayı amaçladıklarını da belirterek, bu kapsamda BTSO’nun iştiraklerinden olan ULUTEK ve Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (UÜ TTO) arasında işbirliği protokolü imzalandığını, bu işbirliğiyle teknoloji tabanlı bilginin ürüne daha hızlı dönüşeceğini kaydetti.

BTSO’nun bir ilke daha imza atarak oda bünyesinde ''Arabuluculuk Merkezi'' kurmak için çalışmalara başladığını anlatan Kahraman, “Böylece üyelerimiz hukuki sorunlarını mahkemeye taşımadan çözme imkanına kavuşacak” ifadesini kullandı.

BTSO Meclis Üyesi Mustafa Esgin ise oda bünyesinde ''Sağlık Serbest Bölgesi'' ile ilgili yürütülen çalışmalara ilişkin bilgiler verdi. Bursa’nın Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk hastanesinin kurulduğu şehir olduğunu dile getiren Esgin, kentin ''Sağlık Serbest Bölgesi'' konusunda da öncü şehirlerden biri olması gerektiğini ifade etti.

Bu arada toplantıda üyeler, Yenişehir Havaalanı’nın aktif şekilde kullanılması gerektiği konusunu gündeme taşıdı. BTSO Meclis Üyesi Esgin, “3 milyona yaklaşan nüfusu, bine yakın yabancı şirketi ve Türkiye’nin 2’nci özel havayolu şirketine sahip olan Bursa’da havaalanının aktif olarak kullanılmaması ağrıma gidiyor” diye konuştu.

KAYNAK: AA