BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay:

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO), firmaların uluslararası alanda rekabet gücünü artırmak amacıyla gerçekleştirdiği proje kapsamında Bursa iş dünyasına 13,5 milyon dolarlık destek kazandırdığı bildirildi.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay:
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay:
GİRİŞ 26.01.2015 12:39 GÜNCELLEME 26.01.2015 12:39

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, yaptığı yazılı açıklamada, Ekonomi Bakanlığı tarafından geliştirilen 'Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme (Ur-Ge)' programı kapsamında Bursa iş dünyasının 3 farklı projede toplam 13,5 milyon dolarlık kaynak kazandığını belirtti.

Bursa iş dünyasına sunulan Ur-Ge desteklerini 45 milyon dolara çıkarmayı hedeflediklerini ifade eden Burkay, şunları kaydetti:

"BTSO, Türkiye'nin 2023 hedeflerinde büyük öneme sahip olan Uzay, Havacılık ve Savunma ile Raylı Sistemler alanında başlattığı kümelenme faaliyetlerinin ardından her iki alanda geliştirdiği proje ile Ekonomi Bakanlığı'ndan da Ur-Ge desteği almaya hak kazandı. BTSO'nun projesiyle Uzay, Havacılık ve Savunma alanında 27, Raylı Sistemler alanında da 31 firma mevcut altyapılarını geliştirme, uluslararası pazarlarla temasa geçme ve söz konusu pazarlardaki konumlarını güçlendirme fırsatına sahip olacak."

BTSO'nun Ur-Ge desteği almaya hak kazandığı bir başka projesinin ise Bebe-Çocuk Konfeksiyonu alanında olduğunu dile getiren Burkay, "Sektörde faaliyet gösteren 30 firmanın dahil olduğu proje kapsamında bebe-çocuk firmaları doğrudan ihracat yapabilmeleri ve kurumsal kapasitelerini artırmaları hedefleniyor. Bilindiği gibi Bursa, bebe-çocuk konfeksiyonu sektöründe Türkiye'nin üretim merkezi konumunda bulunuyor" diye konuştu.

Türkiye'nin dünyaya açılan kapısı olan Bursa'dan güçlü markaların çıkması amacıyla önemli projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerine dikkati çeken Burkay, şöyle devam etti:

"Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu olarak firmalarımızın markalaşması ve uluslararası alanda güçlü bir konuma ulaşmasını hedeflemekteyiz. Bu kapsamda kentimize kazandırdığımız Ur-Ge desteklerinin firmalarımıza ve Bursa iş dünyasına hayırlı olmasını diliyorum. 'Bursa büyürse, Türkiye büyür' mottosunu artık tüm Türkiye'nin kabul ettiğini belirterek, 'Bursa'daki firmalarımızın güçlü olduğu alanlarda Ekonomi Bakanlığı'mıza yıl sonuna kadar 7 Ur-Ge projesi daha sunacağız. Böylece Bursa'ya toplamda 45 milyon dolarlık kaynağın aktarılmasını sağlamış olacağız."

KAYNAK: AA