Geleceğini Tasarla Projesi

Bilgiye erişimi kolaylaştırmak ve Türkiye'nin e-dönüşümüne destek vermek için "Geleceğini Tasarla Projesi" başlatıldı

Geleceğini Tasarla Projesi
Geleceğini Tasarla Projesi
GİRİŞ 26.01.2015 12:15 GÜNCELLEME 26.01.2015 12:15

Kalkınma Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Microsoft Türkiye ve Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği işbirliğiyle bilgiye erişimi kolaylaştırmak ve e-dönüşüme destek için "Geleceğini Tasarla Projesi" başlatıldı.

Ankara CerModern'de projenin tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantının açılışında konuşan UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Kamal Malhotra, söz konusu projede 2005'ten beri 170 binden fazla kişinin yüz yüze eğitim ve kapasite geliştirme programlarından yararlandığını söyledi.

Yeni işbirliğiyle "geleceginitasarla.net" portalının lansmanını yapıldığını anımsatan Malhotra, "Yaratıcı bir araç olan bu portalda gençlere eğitim, networking ve koçluk hizmetleri sunuluyor" dedi. Portalın Türkiye'deki gençlerin kişisel kapasite ve kariyer gelişimini destekleyeceğini belirten Malhotra, UNDP olarak Türkiye'deki gençlerin güçlendirilmesi için geliştirilen bu inovatif yaklaşımın bir parçası olmaktan gurur duyduklarını kaydetti.

Kalkınma Araştırmaları Merkezi Başkanı Emin Sadık Aydın da bu tür projelerde kendisini en çok gönüllülük esasının etkilediğini dile getirerek, gönüllülük olmadan başarının olmayacağını belirtti.

Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği Başkanı Sezai Hazır ise son iki yıldır girişimcilik üzerinde çalıştıklarını, istihdamın bu şekilde artacağını ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından toplu fotoğraf çektirildi.

Gençler portaldan ücretsiz yararlanacak

Geleceğini Tasarla Projesi ile gençlere yönelik hazırlanan online eğitim portalında, online kişisel gelişim, yabancı dil, bilişim ve kapasite geliştirme eğitimleri, istihdam, girişimcilik ve kariyer konularında makaleler, başarı girişimcilerin tavsiyelerini içeren videolar yer alıyor.

Gençlerin ücretsiz yararlanabileceği eğitim portalında, kariyer konusunda online bilgilendirici seminer ve eğitimler de düzenlenecek. Portalda, gençlerin aynı zamanda alanında uzman kişilere sorular sorarak interaktif bir deneyim yaşamaları sağlanıyor.

Dört ana ortağın yanı sıra Visa Türkiye, Teknosa, yenibiris.com, Khan Academy Türkiye, Infinity Teknoloji ve Engelsiz Kariyer de destekçi kurumlar olarak içeriğin geliştirilmesi, kaynakların paylaşılması ve projenin geliştirilmesi gibi konularda destek veriyor.

KAYNAK: AA