MÜSİAD Mersin Şubesi 17. Olağan Genel Kurul Galası

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Balta: "Ülkemizde bir huzur ve istikrarın yanında ekonomik göstergelerin de hep iyiye doğru gittiğini görüyoruz"

MÜSİAD Mersin Şubesi 17. Olağan Genel Kurul Galası
MÜSİAD Mersin Şubesi 17. Olağan Genel Kurul Galası
GİRİŞ 24.01.2015 22:54 GÜNCELLEME 24.01.2015 22:54

Ccedil;evre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, ülkedeki huzur ve istikrarın yanı sıra ekonomik göstergelerin de her zaman iyiye doğru gittiğini belirtti.

Balta, bir otelde düzenlenen Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Mersin Şubesi 17. Olağan Genel Kurul Galası'nda yaptığı konuşmasında, iş adamları için bir ülkenin ekonomik istikrarının çok büyük önem taşıdığını belirtti.

Bu istikrarın Türkiye'de uzun yıllardır sürdüğüne dikkati çeken Balta, şöyle devam etti:

"2002'den sonra iş adamları rahat etti. Nereden anlıyoruz? Türkiye'de iş adamlarımızın sayısına bakıyoruz, küresel manada, dünya ölçeğine baktığımızda, iş adamlarımızın dünyada ilk sırada yer aldığını görüyoruz. İhracat rakamlarımıza bakıyoruz 36 milyar dolardan 155 milyar doları bulmuşuz. Yeterli değil, daha ilerisine gitmek lazım. Ülkemizde bir huzur ve istikrarın yanında ekonomik göstergelerin de hep iyiye doğru gittiğini görüyoruz. Özellikle hükümetimiz döneminde... Hedeflerimizi ekonomik yönden 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat rakamlarını ortaya koyduk, sizlere güvenerek bunları ortaya koyuyoruz."

Balta ayrıca, iş adamalarının önünü daha da açabilmek için çaba sarf ettiklerini sözlerine ekledi.

MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Adnan Bostan da dünyada 63 ülkede 159 kontak noktasıyla çok güçlü bir sivil toplum örgütü olduklarını söyledi.

Derneklerinin dünya çapında faaliyetlere devam ettiğinin altını çizen Bostan, "Küresel bir marka olarak yolumuzda ilerlerken gücümüzü sizlerin gayretinden alıyoruz. Bu vesileyle bize destek veren tüm iş adamlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Mersin'in ülke ticaretinde her zaman önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden Bostan, kentin en çok ihracat yapan iller sıralamasında her zaman ilklerde yer aldığını da sözlerine ekledi.

AK Parti Mersin milletvekilleri Nebi Bozkurt ve Ahmet Tevfik Uzun ile CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer'in de söz aldığı galada konuşmaların ardından, Bostan ve MÜSİAD Mersin Şube Başkanı Yusuf Yılmaz, Balta'ya çeşitli hediyeler takdim etti.

KAYNAK: AA