MÜSİAD Erzurum Şubesi 10. Olağan Genel Kurulu

MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Öztürk: "Ekonomide büyüyen ülkeler içerisinde Türkiye'nin rolü de büyüktür. En büyük sorumluluğu ve yükümlüğü biz sanayici ve yatırımcılar olarak kendimiz üstlenmekteyiz"

MÜSİAD Erzurum Şubesi 10. Olağan Genel Kurulu
MÜSİAD Erzurum Şubesi 10. Olağan Genel Kurulu
GİRİŞ 24.01.2015 22:23 GÜNCELLEME 24.01.2015 22:23

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Yönetim Kurulu üyesi Necmettin Öztürk, ekonomide büyüyen ülkeler içerisinde Türkiye'nin rolünün büyük olduğunu belirterek, "En büyük sorumluluğu ve yükümlüğü biz sanayici ve yatırımcılar olarak kendimiz üstlenmekteyiz" dedi.

Öztürk, Erzurum'daki bir restoranda düzenlenen MÜSİAD Erzurum Şubesi 10. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, MÜSİAD Genel Merkezi olarak birçok faaliyet yaptıklarını ve bir süre önce ekonomi raporunu açıkladıklarını anımsattı.

Türkiye'nin büyüme oranını da açıkladıklarına değinen Öztürk, "Bu yılı, yüzde 4 bir büyümeyle Türkiye kapatmış durumda. 2015-2016 yılının öngörüleri aynı değerde göstermekte. Ekonomide büyüyen ülkeler içerisinde Türkiye'nin rolü de büyüktür. En büyük sorumluluğu ve yükümlüğü biz sanayici ve yatırımcılar olarak kendimiz üstlenmekteyiz" diye konuştu.

Öztürk, en önemli konunun Türkiye'nin dışarıya yapmış olacağı ihracat olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Biz ihracatımıza baktığımız zaman tamamen hizmete ve sanayiye yönelik bir ihracatımız var. Bunu sayın Başbakanımıza arz ettiğimiz gibi yatırımları daha büyüyerek, yatırımcıya daha yakın bir şekilde yaklaşarak yapılacağını arz ettik. Yatırımcılara arsa ve diğer şeyleri sağlanması durumunda hedeflenen rakamları çok rahat yakalarız. Hükümetin yeni açıklamış olduğu bu paketle yeni dönemdeki hızlı büyümenin artacağını biz arz ediyoruz."

Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu da yatırımlar yapılmadan, yatırımların alternatifi olacak sermaye sektörünün veya finansal sektörün büyüdüğünü ya da büyüyeceğini ifade etti.

Gayrisafi Milli Hasıla içerisindeki finansal sektörün payına bakıldığı zaman reel sektörün çok ötesinde bir karlılığı olduğunu belirten Yavilioğlu, "Bunun nedenleri çok önemli. Onun için sayın Cumhurbaşkanımızın faiz üzerinden Merkez Bankası ile yapmış olduğu o diyaloglarda faiz oranlarının düşürülmesi, faiz oranlarının düşürülmesiyle birlikte yatırım ve istihdamın artırılması kavgası bundan kaynaklanıyor" dedi.

"MÜSİAD, yaklaşık bir milyon 600 bin istihdam sağlıyor"

AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık ise İsviçre'nin Davos kasabasındaki Dünya Ekonomik Forumu toplantısında hem Türkiye'de hem bütün dünyada ekonomiyi konuştuklarını vurguladı.

Söz konusu toplantıda Türkiye'nin istikrarlı gidişatının herkesin ilgi odağı haline geldiğine değinen Çığlık, bu büyümeye iş adamlarının katkısının büyük olduğunu belirtti.

Olağan genel kurula tek aday olarak katılan ve yeniden MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı seçilen Taner Bayır da MÜSİAD olarak 10 yıldır Erzurum'da faaliyet gösterdiklerini belirterek, dernek çatısı altında toplanan iş adamlarına öz güven, vizyon, yeni pazarlar kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

MÜSİAD'ın yurt genelinde 11 binin üzerinde üyesi olduğunu, 45 bine yakıt işletmeyi temsil ettiğinin altını çizen Bayır, "MÜSİAD, yaklaşık bir milyon 600 bin istihdam sağlayan, yurtiçinde 85 irtibat noktası bulunan üyelerin sorunlarını, görüş ve önerilerini, kamu kurum ve kuruluşlara yerinde ileten, 63 farklı ülkede toplam 159 noktada hizmet vermektedir" şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA